pomoč pri slonovi nogi

V to skupino spadajo rastline, ki po svoji rasti spominjajo na palme.
Cycas, Kokos, Beaucarnea (Slonova noga), ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

pomoč pri slonovi nogi

OdgovorNapisal/-a urss » 06 sep 2006, 14:25

Zrdavo.
Letos spomladi sem pozabila odnesti nogo na presajanje in pognojenje, kot sem to naredila prejsnji dve leti odkar jo imam in je tako lepo naprej rasla in delala. Zdaj se ji to pozna, saj so ji listi upadli, postali bolj suhi. Teden nazaj sem jo odnesla v cvetlicarno, da jo malo pogledajo, pa mi je cvetlicar rekel, da se mu zdi ,da ima dovolj vlage, da res skoda , da je nisem prinesla spomldi na nego, da je zdaj ni primerno presejat in tko naprej in naj pocakam na naslednjo spomlad.Drugace da je vse uredu, samo, da pa bi si malo opomogla naj jo postavim na bolj svetel prostor, najbolje pa na balkon- ven (naj povem, da sem jo vsa tri leta imela notri v zaprtem prostoru). Tako sem tudi naredila. Po stirih dnevih pa so listi na vrnjih predelih noge postali zelo svetlo zeleni, kar se meni ni zdelo povsem uredu in sem jo umaknila notri. A ja. Ni bila ne na soncu, ne na dezju. Potem pa so na teh delih listi ob krajih zaceli rjaveti. Zdaj cakam, kaj bo, ampak se bojim, da mi ne bo segnila, ali kaj podobnega.
Vse tiste, ki imate vec izkusenj, kot jaz, ki jih imam zelo malo, bi vas res lepo prosila, ce mi pomagate s kaksnim nasvetom.
U :)
urss
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Palme

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov