Zvončki, regrat, trobentice

Sem spadajo vsa sporočila, ki ne spadajo v druge forume.

Moderator: dusanh

OdgovorNapisal/-a muha » 14 jan 2007, 10:45

Pri nas prikukajo zvončki iz zemlje navadno v sredini februarja, letos bodo pa vsak čas cveteli.

Kako je pa kaj drugje?

Kako kaj izgleda z narcisami in tulipani, o katerih ste nekateri pisali, da so pričeli z rastjo že v zadnjih jesenskih dneh?

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a metulj » 14 jan 2007, 11:06

Ena spomladanska od včeraj:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
metulj
Guru
Guru

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a rok.k » 14 jan 2007, 11:12

Tudi pri nas so se zvončki že odprli, cvetijo tudi marjetice in mačahe.
rok.k
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a tamika » 14 jan 2007, 12:05

tudi meni mačehe in marjetice cvetijo kot spomladi, tulipani so pred kakšnim tednom pokukali iz zemlje. Narcise so velike od 2-6 cm, hiacinte pa že kažejo cvetove. N O R O!!!
Me zanima kako bo, če slučajno pade sneg ali se temperature spustijo pod -10°C. kaj bo z mojimi rožicami?
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 14 jan 2007, 20:35

čao,
ja, znanilci pomladi že na veliko kukajo iz zemlje. Pri nas trobentice še od prejšnje pomladi niso prenehale s cvetenjem, ravno tako je še polno marjetic, dva zvončka sta cvetela že v začetku decembra.
Sneg najbrž ne bi toliko škodoval rožicam, kot bi zelooo nizke temperature, čeprav bi pa najbrž v primeru, da bi padal moker sneg, totalno polomil drevje in grmovje, ker je že vse v brstih in moženo.
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a Akasha » 15 jan 2007, 16:28

Se mi zdi, kot da letos ne bo zime :D

(samo najbrz bojo pa zato vsi polži in bramorji preživeli v skrivališčih in bo med sezono živa groza z njimi :evil: )
THE SPIRIT OF FIRE !

[img]http://www.shrani.si/f/u/IY/34JOersm/3579994663.jpg[/img]
Uporabniški avatar
Akasha
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mojcak » 15 jan 2007, 19:17

Baje je za naslednjo sredo napovedan sneg :(
mojcak
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jure » 15 jan 2007, 21:25

Prav tako vreme so imeli leta 1915. Brez tople grede in CO2, brez velikih onesnaževalcev. Sneg je zapadel sredi marca.
Jure
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Kaka » 15 jan 2007, 21:30

Pozdravljeni,
meni od decembra cveti rumeni jasmin(Dolenjska), okrasna češnja je v popkih in bo vsak čas zacvetela. Če gledam naokoli, vidim, da je precej lesk že v cvetju. Ali se bodo sploh oplodile in kdaj bodo lešniki, če sploh bodo?
L.p.
Zdravka
Kaka
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a zupka » 15 jan 2007, 21:59

Ko berem vaše prispevke, menim da imamo mi na Kočevskem kar veliko srečo. Zaradi mrzlih noči in juter pri nas narava kar lepo spančka. Telohi sicer imajo popke, narcise so pokukale iz zemlje, cvetijo primule ostalo je pa še vse v fazi počivanja.
Uporabniški avatar
zupka
Guru
Guru

Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a muha » 16 jan 2007, 07:45

Še lahko pričakujemo tudi hud mraz. Ponavadi sta bila najbolj mrzli druga polovica januarja in prva polovica februarja. Če se bo to zgodilo, bo verjetno kar nekaj škode. Ker pa nič ni samo dobro in nič (skoraj) samo slabo, bi tak nenaden mraz naredil tudi kaj koristnega. Ko sem bila še otrok (in tega je že kar dolgo :wink: ) se spomnim ene zime, ko je po otoplitvi nenadoma pritisnil hud mraz. Ravno tisto leto smo imeli hude probleme s kaparjem na češpljah. Tisti mraz je pa vse uničil in napadi se niso nikoli več ponovili :D :D. Ne vem, ali so zmrznili, ali pa so jih lačni ptički vse obrali.

Lp
muha
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Nova » 05 mar 2007, 09:58

Kar tu bom napisala vprašanje, čeprav se zavedam, da ni čisto prava tema:

Na vrtu na gredicah se mi občasno zasejejo trobentice (rumene divje trobentice, ki jih je videti po vseh travnikih). Vedno sem v dilemi, ali naj jih pustim, ali zmečem stran, ker nimajo kaj počeni na gredici. Sedaj sem se odločila, da jih presadim na obrobo pod grmovnice. Kdaj je pravi čas za presajanje trobentic? Ali je treba na kaj posebno paziti? Ali je kakšna posebnost?
Nova
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sasok » 05 mar 2007, 17:16

pri nas pa so zvončki že skoraj odcveteli nekaj je že zafranov narcise pa tudi že cvetijo bom priložil kakko fotko samo morem slikat!
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a muha » 07 mar 2007, 14:44

Nova je napisal/-a:Na vrtu na gredicah se mi občasno zasejejo trobentice (rumene divje trobentice, ki jih je videti po vseh travnikih). Vedno sem v dilemi, ali naj jih pustim, ali zmečem stran, ker nimajo kaj počeni na gredici. Sedaj sem se odločila, da jih presadim na obrobo pod grmovnice. Kdaj je pravi čas za presajanje trobentic? Ali je treba na kaj posebno paziti? Ali je kakšna posebnost?

Nič ni treba posebej komplicirati. To so trdožive rastlinice. Kar takoj ven z njo, tam kjer moti, pa na stalno lokacijo. Posebej zdaj, ko dežuje, se bo en-dva-tri prijela in cvetela dalje.
Lp
muha
Guru
Guru

Vrni se na Pomenki

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov