Napisal/-a tomih » 30 nov 2007, 12:43
Lep dan,
glede na to, da nisem prav redno na forumu, težko ocenjujem kdo ima prav in kdo ne.
Pravzaprav je to popolnoma vseeno.
Dejstvo je, da takšne teme NE spadajo v ta forum. Pika.
Če se kdorkoli s tem ne strinja naj najde drugo čvekalnico.
Naj razjasnim nekaj stvari:
- 'lastnik' foruma sem jaz in podjetje Tri-ex d.o.o.
- forum kot takšen je popolnoma neodvisen in še zdaleč ni pod vplivom 'lastnika' (če ste opazili, je 'lastnik' prisoten samo takrat ko je v to prisiljen - npr. danes). Žal za kaj več nimam časa. Če bi 'lastnik' želel izkoristiti ta forum samo za lastno promocijo, mi lahko verjamete, bi to tudi že storil.
(No, in namesto, da bi to urico porabil za kakšne izboljšave na forumu, moram odgovarjati na neumnosti.)
- Glede na to, da je 'lastnik' od leta 2003, ko je bil forum objavljen, vložil že ogromno denarja in časa (da, vzdrževanje foruma ni zastonj) si pridržuje pravico, da postavlja pravila in se na forumu oglašuje. Da ne bo pomote: Pravila so takšna kot na drugih forumih.
- na tem forumu lahko brišejo teme in prispevke le administratorji, moderatorji in lastniki prispevkov. Če povem bolj konkretno sva tista, ki brišeta samo jaz in od pred kratkim hellhavoc.
- moderatorstvo na forumu je bilo in je dosegljivo vsakomur, ki se spozna na določeno temo, je reden obiskovalec foruma in zna uporabljati funkcije za moderiranje. Če bi bilo moderatorjev več, bi bilo takšnih nesmislov manj, prispevki pa bi imeli večjo vrednost. In prosim, da ne prihajate z očitki, da je 'lastnik' tisti, ki ne spusti vajeti. Ponavadi je tako, da vsi nekaj bi, potem pa vse tiho je bilo.
- v poletnih mesecih je prišlo do vsem neljubega dogodka. Spam, ki je bil prisoten v tistem mesecu je bil posledica selitve strežnika in posodobitve foruma (ki naj bi ravno to preprečila). Piko na i oz. dolgotrajen odziv na ta problem pa je botroval moj dopust.
- Dušan H., moj oče, je kot moderator naveden že od samega začetka in to zato, ker je tudi on del podjetja Tri-ex d.o.o.. Kot ste verjetno opazili, on ni nikoli bil ravno aktiven na forumu. Sigurno pa ni opravljal moderatorske funkcije. Razlog temu so verjetno prav takšne traparije. Verjamem pa, da bi njegovi nasveti prišli marsikomu prav. Torej v odgovor na nekatera vprašanja: dusanh sodeluje na tem forumu le po svoji dobri volji in v enaki vlogi kot vsi ostali.
- Hellhavoc pa je vaš novi administrator. Temu je tako, ker je skrajni čas, da forum zopet postavimo na noge. Njegova naloga je izvajati pravila foruma in narediti vse kar je v njegovih močeh, da bo forum še bolj zaživel in da bodo prispevki na forumu koristni oz. v povezavi z rastlinami. Med njegove naloge spada tudi brisanje podobnih postov kot je tale. Če bi se to dosledno izvajalo v preteklosti, do tega sploj ne bi prišlo. Zavedajte se, da je Hallhavoc tisti, ki svoj prosti čas žrtvuje za VAS, da bosti VI imeli boljši forum. On je eden redkih, ki je iz besed prešel k dejanjem in če boste njegovo iniciativo podprli bo z veseljem žrtvoval še več časa (hellhavoc: v bistvu ne vem kaj si ti misliš, govorim bolj v svojem imenu in kako bi se jaz počutil).
- Iz tega posta (in mnogo drugih) je razvidno, da si vsi želite imeti boljši forum in da imate veliko časa za pisanje. Napišite kakšen koristen članek, nasvet, svoje izkušnje, odgovorite na vprašanje, ... Tako se bo naredil forum boljši.
- Vsakdo na tem svetu ima svoje mnenje in svoje prepričanje. In prav je tako. Spoštujte mnenje drugih in spoštujte svojega. Kdor tega ni sposoben narediti naj zapusti forum.
- avtorske pravice so avtorske pravice. Nič ni javno razen, če je to eksplicitno navedeno. Če že uporabljate tuje tekste in slike navedite avtorja in vir. Lahko pa vzamete v roke svinčnik in fotoaparat, svoje delo objavite in se sami sklicujete na avtorske pravice.
- Pravilnik foruma se dosledno spoštuje. Pika. Kdor se z njim ne strinja naj ne uporablja foruma.
Naj bo dovolj. Upam, da sem bil dovolj jasen.
Hvala vsem, ki delite svoje znanje in čas.
Tema premaknjena v bolj ustrezen forum (ustreznega za tole ni!) in upam da, zaključena.
T.