Nagrobni aranžma za 1.november

Sem spadajo vsa sporočila, ki ne spadajo v druge forume.

Moderator: dusanh

Nagrobni aranžma za 1.november

OdgovorNapisal/-a katrinca » 30 okt 2007, 10:04

Ker mi je glava naše družine dala nalogo izdelave aranžmaja, vas prosim za pomoč. Prav bi mi prišla kakšna fotka, kakšna povezava na spletu, kakšna ideja....Zamišljena varianta je nekako takole. zeleno ozadje, nekaj suhega cvetja in materiala in nekaj svežega cvetja.
Ja, saj vem da se da kupit, pa da je to najlažje. Samo se mi zdi, da to ni to.

Prosim in Hvala!
Katrinca
katrinca
Expert
Expert

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Kalypsa » 31 okt 2007, 10:19

Kalypsa
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a katrinca » 31 okt 2007, 14:20

Hvala Kalipso!
Zanimive povezave. A kar je, je. Je aranžma že na grobu. Včeraj sem kupila gerbere in gobo, pa že zadnjič v Rutarju šopek suhe novoletne dekoracije, veliko pa tak mam doma. In sem ustvarjala. že včeraj zvečer. Pa danes od 6h cca.3 ure. Čisti užitek. Je to en redkih umetniških izživljanj, ki si ga zaradi pomanjkanja časa le redko privoščim. Ma je kr šlo. Bom poslikala. Vseeno se mi zdi bolje kot en povprečen aranžma za cca.30 evrov, ker tisti ki so mi včeč pa stanejo čez 50 evrov, kar se mi zdi, sorry besedi, eno nepotrebno preseravanje. Itak ne maram vseh teh potrošniških mrzlic v katere nas speljejo trgovci.

Pa lepo se mej!
Katrinca
katrinca
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a črka » 31 okt 2007, 15:51

Tudi mi ponavadi naredimo doma, le letos smo ikebano kupili zaradi pomanjkanje časa (25eu in zelo lepa). Nisem pa mogla verjeti, ko vidiš ikebano za 130eu :roll: .Seveda je bil naret iz samih eksotičnih rastlin, celo mini ananas je bil zraven. Vendar pa po pravici povem, mi sploh ni bil všeč. Celo sprobati sem morala, če rože slučajno niso plastične (tako so namreč izgledale). Žalostno, da daš toliko denarja za samo en dan v letu :cry:
črka
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a katrinca » 31 okt 2007, 16:30

...in pol te celo leto ni blizu...Ampak nek živi razkoš....
Smo čudni...
katrinca
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a tadejab » 31 okt 2007, 17:41

Dekleta, jaz si za ta denar raje nekaj orhidejic nakupim ! Se strinjam z vama, vse kar je prav, vendar ljudje res pretiravajo !! Hja, zna bit, pa da oni nas ne štekajo, ko samo o naših rožcah razmišljamo....., pa o tem kje bi se še našel kakšen prostorček za novo rastlinico.
V petek gremo na izlet v Dobrovnik, na farmo orhidej, se že sedaj psihično pripravljam na to, da ne bom mogla vsega pokupiti. Mož pravi, da smo naredili zimski vrt za to, da se bova kdaj tam vsedla, pa kakšno kavico spila, sedaj sem pa vse z rožami zabasala..... Vse kar ima on od tega je, da mi mora pomagati tiste ogromne tegelce premikat in prenašat.....
tadejab
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a katrinca » 31 okt 2007, 18:57

hehehe...kak so naši moški fajn...Da bi pa kavico pila na terasi sredi belega dneva...Ko je zunaj tak lep dan in čakajo rožce na vrtu....To se dela v temi, pa ko dežuje, pa ko je zima.....In bog ne daj, da mi kak obisk nenajavljeno pride popoldan. na obiske se tud hodi po temi, pa pozimi, pa ko dež pada... ker drugač Katrinca nima cajta... In za vse te evrčke...Uf kaj vse nabavim! nekaj kar bo raslo večno, ne pa da bo prva slana pobrala! No ja. Priznam. Za rožce za aranžma sem zapravila 20 evrov. Naj bo.
In Tadeja. res ne morš vsega kupit. Ker nikol ne boš mela vsega! A lahko sama sebi iskreno priznaš, da maš ogromno. Veliko več kot večina.

Fajn se mej na izletu!
Katrinca
katrinca
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a tadejab » 03 nov 2007, 22:54

Večer Katrinca !

Zadnjič si mi tako lepo napisala, da vsega ne morem imeti, pa da mam res že veliko. Ej, a veš, prav si imela, pa sem takole razmišljala, da imamo vsi tukajle na forumu res več kot večina : ma, imamo eno tako veliko ljubezen do rastlin in živali.... Sej čisto štekam, da me kakšne kolegice ne razumejo, kako da raje zapravljam za rožce kot za cunjce, pa kaj čem, tako je !
Pa lep preostanek vikenda želim!
tadejab
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a katrinca » 04 nov 2007, 07:19

In kako je blo na izletu? Kaj si vse vidla? Kaj nabavla? Daj razpiši se malo!

In bistvo vsega se mi zdi, da smo srečni s tem kar imamo. Čudovito morje s svojim šumenjem in vonjem, pa gore, gozdovi, ravnice, pomlad, poletje, jesen in zima. Vsako posebej je čudovito.Ampak vsega na enkrat ne morem imeti. Tako kot ne morem meti vseh trav, pa zvončkov, vrtnic, praproti.... a lepo je, da vem, da je narava tako radodarna. Zdaj občudujemo jesen, ostali letni časi so v spominu. Živim na obronkih Pohorja, drugam se pa včasih zapeljem. In zbirka rastlin, ki jih imam je delček vsega kar je ustvarila narava.......

In danes bo spet en tak lep jesenski dan....
Katrinca
katrinca
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a katrinca » 04 nov 2007, 10:31

Oh sorči. Sem spregledala, da si se že razpisala. Predvidevam da ti je bolj malo za cunje ostalo....hehehe....Pa počasi zmanjkuje placa za šalco kafeja.....
In si predstavljam tvoje veselje ko si orhidejice smrti rešila, pa še zastojn dobila in te zdaj kar razganja od radovednosti kaj vse bo zrastlo....

To so fajn feelingi!

Katrinca
katrinca
Expert
Expert

Vrni se na Pomenki

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov