meni se zdi vse skupaj malce drugačno. vem kakšna je bila uporabnica. vedno je napdla vsakega, ki ni počel stvari tako kot ona. prav tako se je velikokrat posmehovala drugim, da so amaterji in podobno. nihče ni rekel, da smo profesionalci, saj smo samo ljubitelji. a tudi jaz se ne znašam nad nekom, če nekaj dela narobe. vedno je treba s človekom komunicirati na dostojen način. namesto graje ponuditi prijazen nasvet. tudi če napišeš kaj bolj "na grobo" daj na koncu vedeti, da ni bilo nič zlonamernega. saj smo se vedno lepo razumeli. vsak je počel to kar ga je veselilo. a vedno se je našel kakšen draguljček, ki je bil spisan kot odraz gneva do nekoga ali neke skupine. če si strokovnjak moraš svoje znanje uporabljati za dobro, ne pa trositi žolčnih izlivov na druge. velikokrat sem zasledil prispevek v stilu: "samo nekaj mi pa pri vas amaterjih tako moti. kje ste sploh videli....". take besede že takoj odražajo neko vzvišenost in mrkost. lepo, da smo opozorjeni na nepravilnosti, a treba je imeti v mislih, da tudi sam nisi nezmotljiv. saj smo samo ljudje in en problem ima več rešitev. ne se držati svojih načel kot pijanec plota. bodimo odprti in se med seboj podpirajmo. vedno sem vesel, ko preberem kaj novega. vedno sem vesel, ko me nekdo prijateljsko opozori na moje napake in potem vidim, da lahko stvari izboljšam. ko pa mi nekdo odrezavo pripomne, da sem bedak in nesposoben se raje obrnem kot pa da bi upošteval nasvet (ki konec koncev zveni kot nek vzvišen ukaz). alpigena bi s svojim znanjem lahko veliko pripomogla k našemu forumu, a je s svojim pristopom vrednost svojiega znanja izničila. vsaj v mojih očeh. nihče ni nikoli oporekal njenim metodam. a ko so se zadeva začele zaostorovati nihče ni ostal ravnodušen. rastlinoljubi so mirni ljudje in ne marajo dreganja vanje tako kot tega ne marajo njihove rastline. ko sem z rastlinami se mi čas ustavi. iz danes na jutri ni dozorelo še nobeno jabolko. tako tudi iz danes na jutri ne bomo spreminjali naših načinov vzogje, čeprav so drugačne. nasvet se ponudi in se ne vsiljuje. žal mi je, da se je končalo tako pa čeprav sva imela z njo nesporazume. to so bili burni časi, ko se tudi sam nisem zadrževal. a pravila so pravila in če jih kršiš sledijo sankcije. veliko forumašev (med drugimi tudi bivših) smatram za prijatelje. odkar sem tu sem nesebično delil svoje izkušnje in nasvete in v zameno nikoli nisem zahteval hvale in slave. in tako kot takrat, ko se se prijavil, tudi danes nisem vreden nič več kot tisti uporabnik, ki se je morda prav ta trenutek priključil na ta naš forum. zakaj moramo vedno znova na dan privleči stare in prašne debate, ki vedno znova dvignejo prah in smetijo naokoli. ravnajte s sočlovekom tako kot bi ravnali s seboj. ne mislite, da ste samozadostni. na svetu je toliko znanja, da se boste celo življenje učili. in če boste pripravljeni to znanje zaužiti in prijazno deliti ne bo nobenega spora. če ti nekdo ni všeč vanj ne dregaj. čemu bi mu posvečal čas, ko pa ti zanj ni mar? mar ni bolje iti v naravo ali pa se posvetiti družini namesto, da se vtikate v nekoga ali nekaj, kar vam pač ne odreže. pasivnost je v tem primeru popolnost.
sedaj pa pustimo grenkobe in se predajmo sladkostim življenja, ki so plod našega dela in ljubezni do rastlin
.