izkušnje z menjavo rastlin po pošti

Sem spadajo vsa sporočila, ki ne spadajo v druge forume.

Moderator: dusanh

izkušnje z menjavo rastlin po pošti

OdgovorNapisal/-a renee » 19 okt 2006, 07:56

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 09:38, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a vita » 19 okt 2006, 09:35

Jaz mislim tako, da objava imen ne bi bila smiselna, saj SLO ni ZDA. Na koncu je tudi težko dokazat, da ni kdo v imenu nekoga drugega nekaj naročil.
Bolj pametno se mi zdi, če nekdo, ki nekaj pošilja, na pošti navede, da poštnino plača prejemnik. Tako so vsaj stroški pošte povrnjeni, ostalo pa je odvisno od poštenosti prejemnika. Mislim tu na menjavo. Je pa pošljanje postalo res "drag šport".
vita
Strokovnjak
Strokovnjak

Menjava po pošti

OdgovorNapisal/-a muha » 19 okt 2006, 10:21

Varianta, da poštnino plača prejemnik, je lahko tudi dvorezna. Je moja hči poslala na tak način neko kozmetiko, ki jo je podarila, želela pa je imeti vsaj povrnjeno poštnino - brez stroškov pakiranja. Rezultat: prejemnica pošiljke ni hotela prevzeti. Dobila jo je nazaj in morala plačati še povratno poštnino :twisted:. "Darilo"jo je tako stalo reci in piši 2.700 SIT :twisted: :twisted:. Tudi, če zanemarimo, da se nam bodo rožice, ki bodo v tem času šle rakom žvižgat, smilile. No na "hčerinem" forumu so ime te osebe, ki je med drugim tudi stalno "pozabljala" na plačila, ali pa so se "izgubila", kar objavili - s polnim naslovom, ker nik lahko mimogrede zamenjaš. Učinkovito!.
Jaz bi bila za objavo - renee, ti pa povej, kako je s tem s pravne plati.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a renee » 19 okt 2006, 12:29

:lol:
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 09:39, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a izu » 19 okt 2006, 13:09

Jaz sem imel večino dobre izkušnje! Ne pomnim, da mi kdo nebi plačal! Sem že veliko semen podaril prek pošte, pa ni bilo problema! Večinoma podarjam, tisto kar pa hočem, da mi plačajo, sem pa še vedno dobil!
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a muha » 19 okt 2006, 14:22

Jaz bi bila za objavo - renee, ti pa povej, kako je s tem s pravne plati.

Sem mislila glede javne objave naslovov...(varstvo osebnih podatkov in blablabla..)

Lp
muha
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a renee » 19 okt 2006, 14:31

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 09:40, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a romanah » 19 okt 2006, 17:38

Moram povedati še svoje mnenje.

Načeloma nisem pristaš kupovanja in pošiljanja rož po pošti, ker vsaka rastlina ima grudo in teža rastline prinese dodatne stroške.

Kupovala sem kar nekajkrat in sem imela slade izkušnje (slabe sadike,
poškodovane rastline ..)
Nisem še nikoli pošiljala, čeprav moram nekomu poslati eno orhidejco in moram povedati, da me kar malce strah.
Imela pa sem primer , ker se mi je že zdelo ,da ne bom mogla izpeljati
prevvoza zelo slab občutek, pa sem na koncu le prevzela vse rastline, ki so me čakale.

So pa ljudje različni!

Ko bom imela sadiko ali seme kakšne rastlince vam jo bom z veseljem podarila in poslala, ker le tako lahko širimo svoj ponos daleč okoli.

lp
satini

http://satini.moj-album.com/
Delni album
romanah
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a robi » 20 okt 2006, 00:55

vedno ko komu pošiljate rastline naredite tako da on plača po povzetju paketa poštarju ter s tem tudi podpisati da je plačal. Poštar mu ne izroči paketa če ne plača.
robi
Expert
Expert

Kraj: NM

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 20 okt 2006, 10:44

V tujini je večinoma tako, da plačilo po povzetju ODPADE.

V glavnem je tako, da si kupec in prodajalec predhodno dogovorita o ceni in blagu. Potem kupec pošlje denar v naprej prodajalcu, ali plača preko plačilne kartice. Šele nato prodajalec pošlje blago kupcu. Tako se prodajalec zavaruje, pred takimi neljubimi dogodki.

Najbolj enostavno bi bilo, da bi imela Renee svojo spletno trgovino. Tam bi bile stvari popolnoma jasne.

Tako pa žal lahko samo upamo na poštenje ljudi in pri takem načinu trgovanja se je potrebno pač s tem sprijazniti :cry:
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a robi » 20 okt 2006, 11:10

Leopold Scheicher je napisal/-a:V tujini je večinoma tako, da plačilo po povzetju ODPADE.

cry:

mislim da je za španijo, avstrijo, hrvaško pa madžarsko - plačilo po povzetju
robi
Expert
Expert

Kraj: NM

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 20 okt 2006, 12:03

Navedel sem večinoma, so pa tudi izjeme, sploh pa če trguješ preko spletnih trgovin ali registriranih trgovin.

Če pa takole menjaš rastline po pošti, pa pošiljaš na dom rože, pa jih noče prejemnik niti prevzet, kaj pa potem :?:

Zato sem navedel, da pri takih menjavah rastlin, plačilo po povzetju odpade.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a renee » 20 okt 2006, 13:20

8)
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 09:42, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 20 okt 2006, 13:43

SE OPRAVIČUJEM :!: :!: :!:
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sasok » 23 okt 2006, 19:04

ups jaz sem eden tistik ki nisem plačal poštnine!!! SE OPRAVIČUJEM!!! vendar zakaj ne naredite da poštnino plača prejemnik!!?? meni je šel ata po pošilko in niti nisem vedel da ni bilo tako nareto!! ne mislim bit dolžan in s tem dalati vtisa slabega in neresnega človeka! se opravičujem!
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a muha » 23 okt 2006, 19:40

Sasok, če pošiljatelj posebej ne omeni prejemniku (saj tako jaz mislim, če ni prav, me popravite), naj mu poštnino povrne, potem se ni treba nič sekirat. Tisti, ki le sem in tja kdaj komu pošljemo kako malenkost, tega niti ne zahtevamo. Grdo pa je , če se zmenita za povrnitev poštnine in se prejemnik naredi Francoza. Pri večjih količinah in pogostemu pošiljanju je denarja hitro za en cel dopust.

Lp
muha
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sasok » 23 okt 2006, 19:46

ja ker jaz zdaj točno ne vem kako je blo
vem da bi za rastline moral plačati poštnino ampak je šel po pošiljko moj ati pa pa ni nič omeno jaz pa sem mislo da je plačal pa č poštnino on na pošti ker kako drugače plašaš pa ne vem da vrneš denar v kuverti ali z nakazilnico???
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a muha » 24 okt 2006, 06:43

Če pošiljka ni poslana po načinu "odkupnina", kar med drugim pošiljanje samo še podraži, potem jo dvigneš brez česarkoli. Pogledaš na znamko, koliko je stalo, daš denar (papirnati) v kuverto in na pošto in to bi po mojem moralo štimati. Manjših zneskov se ne splača pošiljati z nakaznico, mislim, da je dražja od znamke. Če imaš KLIK, TELEDOM ali kaj podobnega je pa najcenejše direktno nakazilo na TRR.

V primeru, ki ga omenjaš, pa vprašaj pošiljatelja, ali si mu še kaj dolžan. Jaz za tiste male tri vejice ne pričakujem poštnine.

Lp
muha
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a renee » 24 okt 2006, 06:54

:wink:
renee
Guru
Guru

Vrni se na Pomenki