... in da zgodbe ne bi bilo prehitro konec, sem včeraj dobil še:
O D L O Č B O.
Dve sliki spodaj, nekaj podatkov je premazanih; saj ne, da imam kaj dosti za skriti, samo nikoli ne veš, kdo bere te stvari.
Na kratko:
- kakšen je PREDPISAN NAČIN za obdelavo travnika 4. katastrskega razreda ?
- kaj je to "boniteta 42 točk" ?
- bi mi že nekdo za boga svetega razložil, zakaj samo 15 DNI za obdelavo parcele v LETU 2009 ? Se leto 2009 konča čez 15 dni ? Sem konec mogoče prespal in smo že v 2010 ??
- sadno drevje nenadoma ni več problem, plevel se sploh ne omenja
- od kod številka 6808 m2 kmetijskega zemljišča ? 7320 m2 je površina parcele, nekaj o 6808 m2 vidim in slišim prvič v življenju. Ko sem spraševal za subvencije, so (z miško po ekranu) namerili približno pol hektarja, a to nikoli ni bilo uradno niti kako drugače zabeleženo ! Si lahko inšpektor naloži satelitsko sliko katerekoli parcele in sam oceni, kaj je kmetijsko in kaj ne ? Tako kot lahko BREZ MOJE VEDNOSTI IN PRISOTNOSTI opravlja pregled mojih parcel na terenu ??
- NOVA ugotovitev po STAREM pregledu je, da travnik še ni bil v CELOTI pokošen, ne pa, DA SPLOH NI BIL ŽE DVE LETI, kot je pisalo prej ! In da naj podam izjavo, kdaj nameravam DOKONČATI s košnjo. A res ? SPROTI SI IZMIŠLJUJEJO, KAR JIM USTREZA !
- v prejšnjem dopisu omenja neobdelanost v l. 2008. Ko sem navedel ime, priimek in kraj bivanja človeka (nikjer ni pisalo "najemnik", ker sem mu poleg vse trave dal še nekaj €€ za bencin), ki je parcelo pokosil v l. 2008, je zdaj
problem, ker nisem napisal, na kakšen način je kosil strmi del travnika !
- pokošena mrva leži že nekaj dni - ja, in ? Bo ležala, pograbljena na kup, do pozne pomladi, ko bomo preizkusili metodo njive/vrta pod senom
- naj mogoče razmislim o paši drobnice - zakaj mogoče ne o pogozditvi ? Levo je gozd, desno je gozd, na sredini parcele je manjši gozd - spet kak zakon, ki to prepoveduje ?
- kaj za vraga je "dispozitiv" in kaj določa 2. odstavek 108. člena 109-ega Zakona ??
- če se že borimo za vsako travico in plevelček - kje je Dunajska 56 ? V Mozirju je ni, mogoče v Malih Braslovčah ? Kdo je "organ 2. stopnje" in kje stanuje ??
pripravljeno za pridelavo pod senom, v ozadju še nepokošena 53%-strmina:
nekaj se mučimo tudi s strmim delom; da ne bo kdo mislil, da sem fotoaparat postavil počez, ker jablana raste v desno - zadaj so topoli, ki rastejo naravnost: