Napisal/-a teta Pehta » 02 feb 2010, 15:56
To tudi delam, Kat-rina!
Trem potepuškim mačkam sva skupaj s sosedo lani plačali sterilizacijo, skupaj sva jih polovili in spustili nazaj, dve od njiju se vračata od časa do časa po hrano. Stroški sterilizacije? Preko 280 €. Pol tega sem plačala jaz, pol soseda. Tako sem lani darovala 140 € konkretni muci in pol ... Če seveda ne štejem hrane & prevoza. Ni mi žal, kaj podobnega sem pripravljena narediti tudi letos!
Bučarka, ali se ti moja prva izjava res zdi žaljiva? Le zakaj? Tvoj odgovor me je zelo presenetil! Upam, da si me samo narobe razumela, in in nič drugega. Pa vendar?!
Je pa res, da je horjulsko zavetišče v finančnih težavah že leta in morda bo treba nekaj več sil usmeriti tudi v spremembe v delu zavetišča. Če z občino zavetišče nima pogodbe je pač iluzorno, da pričakujejo plačilo! S tem pa, ko za tako občino opravljajo nenaročene storitve, ki ne bodo plačane, spravlja v slabši položaj tudi muce in kuže, ki prihajajo iz občin, ki plačujejo za najdenčke.
Mislim, da bi morali MI,KI NAM NI VSEENO ZA ŽIVALI, vse sile usmeriti v pritisk na občinske može in žene, saj za zavetišče / zavetišča občine morajo poskrbeti -in PLAČATI! . Tako pa se župančki vozijo v mercedesih, mi pa za zavržene živali zbiramo ... Ljubljansko zavetišče, na primer, teh oziroma takih težav, kolikor vem, nima. Enako naj bi bilo z odprtjem novega zavetišča v Mariboru.
Zadnjič spremenil
teta Pehta, dne 02 feb 2010, 16:14, skupaj popravljeno 1 krat.