Napisal/-a maida » 02 avg 2009, 00:21
Jaz imam calle že kar nekaj let in jih vsako leto vzamem iz zemlje jih pospravim v eno kartonsko škatlo in v kurinico z njimi. Spomladi pa jih nakalim in posadim nekaj zunaj, nekaj pa v lonec. Zunaj so mi letos vse cvetele, tudi tiste, ki sem jih pred nekaj leti posejala, v loncu so pa cvetele tako "rezervirano", da nisem vedela, ali bo ali pa ne bo. Nekaj semen sem pa jeseni kar vrgla po vrtu, vendar ni prišla nobena ven. Moja soseda ne pobira semen in jih kar pusti na vrtu in jih ima letos skoraj več kot solate. Bom pa tudi letos vrgla nekaj semen po vrtu, da bom videla če bo uspelo. Sicer sem pa lansko leto pobirala semena od roza in rdečih call, jih spomladi posejala, ampak niti eno seme ni vsklilo. Pa tudi ne vem, kaj sem ga polomila, saj sem delala enako kot prejšnja leta. Mogoče ni bilo ravno leto zanje.
Želim vam veliko uspeha pri gojenju rož, ker jaz najbolj uživam, da rože posejem in potem opazujem kako rastejo in kdaj cvetijo. Tudi amarilise sejem in je pridelek kar dober. Sicer ne cvetijo tako kmalu, nekoč pa verjetno bodo.
Pozdrav Majda