Vse o adamu

V to skupino spadajo rastline, ki po svoji rasti spominjajo na palme.
Cycas, Kokos, Beaucarnea (Slonova noga), ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Vse o adamu

OdgovorNapisal/-a WhiteWolf » 04 avg 2005, 07:30

Že dolgo imam doma rastlino, katero poznam le pod imenom ADAM (slika je priložena). Dostikrat sem že brskal po internetu pa tudi spraševal naokoli za kakršnekoli podatke o tej rastlini (npr. kako se še drugače imenuje ta rastlina, o vzgoji in podobno) pa je bilo to do sedaj brezuspešno. Prosil bi vas za čim več podatkov oz. kakšen link (lahko tudi tuj) da pridem do le-teh.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
WhiteWolf
Uporabnik
Uporabnik

Re: Vse o adamu

OdgovorNapisal/-a romanah » 04 avg 2005, 08:14

Pred dnevi sem bila v vrtnariji in sem bila prijetno presenečena.
Zunaj je stal adam velik cca 2.5 m.
Nekaj neverjetnega.

Po moje sama vzgoja te rastline ni nevem kakšen problem.
Zalivanje zmerno
senčna lega
gnojenje

Imam pa občutek ,da ta rastlina potrebuje več vlage, ker ima mesnate liste.
Malo si preberi po forumu in mislim, da je bilo že nekaj napisanega o tej rastlini.
satini

http://satini.moj-album.com/
Delni album
romanah
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a skrf » 05 avg 2005, 12:50

Rastlina se imenuje Alocasia Calidora, napiši v google in našel bo polno opisov. Pri nas sem videla tudi temnejše različice. Aja, v bližnji vrtnariji ga imajo že par let in je zrasel do vrha -kakšnih 5 m ;)

Poleti je lahko zunaj, ne mara direktnega sonca, potrebuje redno zalivanje in gnojenje.
skrf
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Vse o adamu

OdgovorNapisal/-a phoenix roebelini » 11 nov 2005, 18:30

Oj:kolkor vem je ta rastlina latinsko alocasia...
phoenix roebelini
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: lasko

OdgovorNapisal/-a ice_queen » 31 jan 2006, 18:21

imam 2 adama in sta visoka 1.5....adamov list se vedno prilagaja obliki prostora v katerem je, če je visok strop bo višji, so pa občutljivi na selitve, je pa izredno prilagodljiv. samo če mu predolgo časa pustimo cvet ga močno izčrpa
carpe diem
ice_queen
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: kranj

Prodajam Adame

OdgovorNapisal/-a Zoka » 20 sep 2006, 21:04

Pozdravljeni,

Zanimivo je malo brati o teh adamih. Povedati vam moram, da imava z možem že kar nekaj časa Adame in je dejstvo, da jih je več vrst (tako glede velikosti, oblike kot tudi barve). Sama imava "klasične" ki so kar veliki, in zrastejo do stropa-listi segajo do stropa (cca. 2,5m) višina samega debla pa je odvisna od starosti rastline in samega uspevanja. trenutno nimam nobena slike pri roki če koga zanima pa jo tudi pošljem.

Rastlina sama po sebi ni zahtevna. Spomladi dava nekatere ven na traso (kjer so tudi deležni poletne pripeke) kjer so izpostavljeni vsem vremenskim neprilikam. Ko se rastlina navadi na okolico začne bujno rasti (bolj kot v stanovanju, kar je tudi normalno).

Prej sva imela precej starega Adama (ki sva ga sedaj podarila) - več kot 15 let- in je šele proti koncu začelo poganjati mlade. Potem pa sva si enega mladega prinesla iz CRO ki pa poganja mlade kot nor. Ta je tisti velikan! Imava kar nekaj mladih za prodat če koga zanima.

Sicer pa če koga kaj zanima naj kar vpraša.

L.p.
Zoka
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Palme

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov