Pozdravljen Mic,
najprej najlepsa hvala na vasem odgovoru, sem bila ze skoraj pomislila da ocitno nihce mi ne zna svetovati glede moje rozice pa vidim da sem se na sreco zmotila
Do sedaj sem rozico imela na istem hodniku, le da sem nedolgo nazaj jo z lokacije pri oknu pomaknila malo stran kjer pride malo vec soncka (ampak se vedno ga ni toliko da bi rozi skodovalo), ampak tudi na prejsnji lokaciji je bilo isto stanje. Pomaknila sem jo zato, ker sem upala da zaradi malo vec soncka bo kaj bolje z njo. Zalivala sem jo po pravici povedano takrat, ko sem opazila da je zemlja suha, kasneje sem prebrala da jim prsenje zelo prija in sem jo samo prsila in zelo malo zalivala, ampak situacija nic boljsa. Nisem je se presadila, ampak bom poskusila tudi tako, da bi jo presalila (kaj mogoce tudi v malo vecji loncek?) in ji tako tudi zamenjala zemljo in pogledala kaksna je situacija z koreninami. Zanima me, ce so gnile korenine a bom to opazila glede na to da o rozicah ne vem kaj dosti? Ze v naprej se zahvaljujem za odgovor.
Lp, Sanda