saditev ananasa

V to skupino spadajo rastline, ki po svoji rasti spominjajo na palme.
Cycas, Kokos, Beaucarnea (Slonova noga), ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

saditev ananasa

OdgovorNapisal/-a komich » 21 nov 2004, 20:36

:( A MI LAHKO NEKDO POVE KAKO SE SADI ANANAS IN ZANJ SKRBI ???????????????????????????????????????????????????
komich
Uporabnik
Uporabnik

Hy

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 21 nov 2004, 20:55

Slišim da se spravljaš k ananasu. Tudi jaz sem se in se mi je že po prvem poskusu prijel.
Najboljše da ananas kupiš v trgovini (pogledaš če je vršiček zdrav in zelen). Nato zelen del odrežež skupaj z nekaj centimetri sadeža.
Meso odstraniš, nato ga pa lepo posadiš v lonček. Polivaš ga zmerno. (Zemlja naj bo vlažna ampak ne premočena). Paše mu pa predvsem toplota :!:

:D :D

Veliko sreče :!: :!: :!:

LPM
Marsumioon

OdgovorNapisal/-a cyberman » 22 nov 2004, 09:09

Zdravo,

tudi jaz sem probal nekajkrat. Sadež popolnoma obrežem stran od zelenega dela. Nato na spodnjem delu (cca 2-3 cm) odstranim vse liste. Ta spodnji del nato dam v vodo in kmalu se tu pokažejo koreninice. Nato gre lahko v zemljo ter se zmerno zaliva.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

hvala

OdgovorNapisal/-a komich » 25 nov 2004, 20:46

:lol: :D :wink: :P :) :o
HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
komich
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a NISAZOO » 20 mar 2005, 21:21

cyberman je napisal/-a:Zdravo,

tudi jaz sem probal nekajkrat. Sadež popolnoma obrežem stran od zelenega dela. Nato na spodnjem delu (cca 2-3 cm) odstranim vse liste. Ta spodnji del nato dam v vodo in kmalu se tu pokažejo koreninice. Nato gre lahko v zemljo ter se zmerno zaliva.

Nisem čisto razumela???Jaz ponavadi odrežem ananasova steblo in 2 cm sadeža !Ali moram potem še tite cm sadeža ,ki jih odrežem zreven olupiti??Nikoli mi ga še ni ratalo vzgojiti ponavadi v vodi zgnije v zemlji pa splesni!!! :cry: :cry: :cry:
NISAZOO
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: RADOVLJICA-LESCE

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 21 mar 2005, 09:05

Tudi jaz sem to počel, pa mi nova rastlina ni bila preveč všeč, zato sem jo podaril naprej (v začetku je bila prisrčna, potem se preveč razraste). Sadež ananas (kupiš takega, ki ima lepe temno zelene liste), odrežeš zeleni del cca 4 - 5 cm globoko v sadež. Potem "meso" sadeža z nožem previdno odstraniš tako, da nastane konusni štrcelj. To sušiš do suhega, šele nato posadiš v mešanico zemlje za presajanje in peska.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Palme

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov