Tole ni prevod gornjega članka ampak moje izkušnje. Torej: papirus (cyperus) vtakneš z "glavo navzdol" v vodo, kot je omenil že Frenky. Naj bodo listki vsaj 2 cm pod vodo. Dokaj kmalu začnejo iz sredine, kjer listi izraščajo, rasti poganjki - eden, dva ali več. Počakaš, da so veliki 3 - 5 cm,obenem se razvijajo korenine. Jaz sem jih posadila kar v običajno prst za zelene lončnice, dobro zalila in skrbela, da je bilo v podstavku vseskozi malo vode. Na dno lončka sem kar po lastni presoji dala 1 cm drenaže, tako da stoječa voda v podstavku ni dosegala zemlje, ampak le korenine. Se je obneslo.
Poleti sem enega posadila v odtočni kanal, kamor se iz dvorišča zliva deževnica in kamor odlivamo umazano vodo od pomivanja tal. Zrasel je do 1,5 m in premera listne "vetrnice" med 20 in 30 cm
. Kaj takega v lončku kljub gnojenju nikoli ne doseže.
Skratka, nič ne kompliciraj, posadi kot ostale zelene lončnice in skrbi za primerno vlago.
Podstavek je lahko malce širši, da bo poskrbljeno še za zračno vlago, vanj pa lahko naložiš tudi kake dekorativne kamenčke ali nasuješ plast peska. Aja še: rad ima polsenco, mrzle zime ne preživi zunaj (eno milo, ko ni zmrzovalo, pa je
).
Lp