palmice

V to skupino spadajo rastline, ki po svoji rasti spominjajo na palme.
Cycas, Kokos, Beaucarnea (Slonova noga), ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

palmice

OdgovorNapisal/-a tinki » 06 avg 2004, 11:33

mami8 mi je iz egipta prinesla semena palm pa sm jih posejala pa zdej rastejo.

na kolk časa nej jih bzalivam??
a nej jih mam v senci al na soncu?????????????

tinka
tinki
Expert
Expert

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a sonyx » 07 avg 2004, 00:37

haj!
sem čist nora na palme pa nimam še nobene vem pa kolk jih je treba zalivat in na kakšni legi najbolj uspevajo! :P zemlja mora biti enakomerno vlažna zato jo zalivi redno vendar ne z vodo iz vodovoda ker bi palma doživela šok zaradi mraza vedno uporabljaj mlačno vodo.palme izhajajo iz krajev kjer je vedno toplo in tudi pri nas potrebujejo toploto(niso prilagojene na nižje temparature). 8) ponoči ne sme biti hladneje od 15 stopinj!najbolj ti bo uspevala v zelo svetlem prostoru kamor ne seže opoldansko sonce!upam da sem ti vsaj malo pomagala če pa te še kej zanima ti bom pa poskušala z veseljem pomagati :P :wink: pa še neki to velja za palme nasplošno če pa veš kako se ji reče pa napiši in ti bom napisala potem prav za tisto vrsto :wink:
lepo se imej :P
irxy
sonyx
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a davidoff » 13 jun 2005, 18:30

o! jaz sem se spravil presadit palmo, ki je zelo mala še zaenkrat... mam jo že eni 2 leti, ker sem jo iz lista vzgojil. ok, zdaj pa jaz ne vem v kakšno zemljo jo naj presadim? pa kaj je boljše če ima v lončku več prostora ali bi naj bila utesnjena? na koliko časa jo gnojim in koliko? skratka vse... zaenkrat je v 2 letih nisem nič gnojil :oops: kakršnekoli informacije bodo dobrodošle... sliko bom pa prilepil ju3.
LP
David
davidoff
Expert
Expert

Kraj: Maribor

Vrni se na Palme

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov