Gorska palma je res zelo nezahtevna rastlina, čeprav včasih daje videz, da ji najbolj ne ustreza. Vsaj moja se tako obnaša. Pravzaprav ima skoraj vedno nekaj porjavelih starejših listov in nove, ki se sproti odpirajo. Tako da stare, ko dokončno porjavijo in se zvijejo, preprosto odrežem, nadomestijo pa jih novi. Kot je svetovala že burbonka, je potrebno zalivati dovolj, vendar to ne pomeni vsak dan malo. Bolje je enkrat (ali sedaj poleti dvakrat) na teden izdatno zaliti rastlino, tako da skozi zemljo v podstavek priteče voda. Jaz običajno nato počakam 10 do 15 minut (včasih tudi pol ure, če pozabim
), da lahko rožica (pri meni tudi lonček, ker imam glinene, ki tako zadržijo še dodatno količino vode, ki jo nato postopoma oddajajo v zemljo in zrak okoli rastline) popije, kolikor potrebuje, odvečno pa odlijem.
S kencijo imam žal slabo izkušnjo (vendar žal ne vem, zakaj se je posušila) in upam, da se bo, ko se bom naslednjič opogumila in jo kupila, bolje izteklo. Zelo zanimiva in lepa palma je tudi cikas (dinozaver med palmami), ki pa zelo, in to mislim res ZELO počasi raste. Mislim, da imam jaz svojo že kakšni dve leti, pa še ni pognala nobenega lista (kot sem prebrala v knjigah, naj bi vsako leto kakšen list). Ampak me to nič ne moti, ker je tudi sicer zelo lepa. Veliko uspeha.