Je to babmus?

V to skupino spadajo rastline, ki po svoji rasti spominjajo na palme.
Cycas, Kokos, Beaucarnea (Slonova noga), ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Je to babmus?

OdgovorNapisal/-a Krokar » 22 dec 2004, 10:41

Živjo!

Sem nov tukaj na forumu, tako da pojma nimam kam bi vrgel mojo temo oziroma vprašanje, ker je malo morje podforumov.

No, pa kar začnimo. RPrijatelj mi je prinesel, mislim da bambus iz Portugalske - na spodnjem linku sta sliki tega "čuda"

http://www.moj-album.com/album/70888/

Sedaj me pa zanima - naj pustim zadevo še vedno v vodi, ali naj kar posadim v lonček? Koreninice so se malo že razrasle, tako da...nevem :) Pa če morda kdo kaj ve, o negi tega bambusa, da mi ne bo že umrl po dveh tednih? V kakšno zemljo posaditi.. pa take stvari

Hvala

Lp
Krokar
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a zero010 » 23 dec 2004, 01:39

Za lanski božič sem dobil isto zadevo, samo da je bila malo drugačne oblike sestavljena iz kakšnih 30 teh palčk postavljene v krogu in se mu je reklo bambus sreče. Na raznih forumih sem bral ali je to bambus ali ni bambus in eni so pravili da je drugi da je to neke vrste dracena itd. ampak to sploh ni pomembno.

No skratka ta bambus sreče sem imel v lončku z vodo okoli pol leta in je lepo rastel tako da bi ga lahko pustil tudi v vodi in ne bi bilo nič narobe. Vendar sem ga vseeno posadil v zemljo in pazim da je vedno dovolj zalit da je zemlja skoz vlažna. V sobi je sicer vroče zaradi centralnega ogrevanja vendar ta bambus super uspeva samo zalit ga je treba vsake toliko da je pač zemlja vlažna. Je najbolj nezahtevna rastlina kar sem jih kdaj imel, tako da sploh ni važno ali je v vodi ali v zemlji samo da so korenine skozi vlažne. Je pa res da takrat ko sem ga presadil v zemljo je začel hitreje rasti verjetno zaradi tega ker je v zemlji dobil več hrane kot v vodi. Skratka prezalit ga ne moreš vsaj iz mojih izkušenj ker je včasih tako zalit da voda dobesedno stoji v lončku.
zero010
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: slov.konjice

OdgovorNapisal/-a Krokar » 23 dec 2004, 11:19

A tako, no super!

Hvala
Krokar
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 23 dec 2004, 13:05

To ni bambus, ampak dracena (Dracaena sanderiana), njeno tržno ime je pa kao "Lucky Bamboo".
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a Krokar » 23 dec 2004, 13:09

Ahaaa, zgleda lepo!

Imaš morda šr ti kakšen predlog, oziroma nasvet, kaj bi bilo najbolj narediti sedaj?
Krokar
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 23 dec 2004, 17:23

Jaz bi jo še nekaj časa pustil v vodi, potem pa bi jo dal v zemljo.
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a mmmmmm » 26 feb 2006, 17:52

Zdravo...jaz sem tud bol začetnik v rožaš,vendar me zelo veselijo... pa je pred kratkim moja punca tud dobila Dracaeno(Lucky Bamboo)....pa me zanima a treba uporabljat tud kakšna gnojila,al je dovolj samo voda???

LP MAtej
mmmmmm
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a lunca » 26 feb 2006, 20:29

krokar, jaz ti pa povem takole. jaz imam doma dve ta ki paličici bambusa iz katerih mi poganjajo kar 4je izrastki. kupila sem ga na dunaju avgusta in mi zelo lepo uspeva. imam ju kar v vodi in ju nimam namena posaditi v zemljo. Moram pa priznati da ta rastlinica raste zelo počasi. in moje mnenje je da je to navaden bambus saj ima zelene liste. ta slika ki pa je priložil nemesis pa je možno da je neke vrste dracena saj ima še bele proge po listih.
lunca
Guru
Guru

Kraj: grosuplje

OdgovorNapisal/-a sasok3 » 21 sep 2006, 21:36

jaz mam doma pravi bambus in ta lucky tudi! pa je bil najprej v vodi (tista) palca. potem pa je začel gnit in smo ga odrezali za nekaj centimetrov. no kar naenkrat je bilo v vazi polno belih korenin. nato smo ga posadili. sedaj je visok meter in ima 4 izraste. mama ga tu pa tam zalije z cvetalom pa raste kot nor, je na južni polici. mislim da se to zadevo splača posadit ker lepše uspeva v zemlji kot pa v vodi. poskusite. že razmišljam o tem da bi ga malo razrezal in vsakega za sebe posadil..

fajn vzagajte svoje lucky-je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pomagam po svojih najboljših močeh!!!
sasok3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: kidričevo

Vrni se na Palme

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov