Pozdravljena Anathea!
Tudi jaz imam doma vzgojen ananas. Sedaj je star že dve leti in ima skupni premer več kot en meter. Prvo leto sem ga posadila v zelo majhno in nizko posodo ter samo pršila. Ko je postalo zunaj bolj toplo sem ga postavila na balkon na zahodni strani. Tako je popoldne nanj sijalo sonce. Bila sem zelo presenečena, saj mu je poletna vročina močno prijala in je lonček kaj hitro prerasel. Tudi letos sem ga dala na balkon in spet mu je zelo godilo. Zalivam ga enako kot ostale sobne rastline, vendar pazim da nima zemlje v katero je posajen preveč vlažne. Sedaj ga imam v stanovanju in se odlično drži. Imam pa še en ananas, ki ima zelene liste z rumenimi robovi. Tega sem kupila v Nemčiji. Prvo leto je slabo prenašal zimo in verjetno sem ga tudi preveč zalivala, tako da je spomladi imel povsem nagnite korenine. Bila sem že skoraj prepričana, da ne bo preživel. Presadila sem ga in par mesecev ga nisem zalivala. Ko je postalo topleje sem ga dala na balkon in sedaj je čudovit. Ni tako velik kot ananas, ki sem ga vzgojila doma, vendar je kljub temu lep.
Lahko ti še povem to, da moraš paziti, da lonček v katerega je posajen, ne sme biti premajhen in ne prevelik.
Če te še kaj zanima se javi. Z veseljem ti pomagam.