Zarodek na cvetnem steblu

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a frenky » 02 feb 2005, 00:06

Kitty

Kaj iz tvojega sveže kupljenega substrata že izletavajo mušice :?: :lol:
L.p.
frenky
Moderator
Moderator

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kitty » 02 feb 2005, 07:42

frenky je napisal/-a:Kitty

Kaj iz tvojega sveže kupljenega substrata že izletavajo mušice :?: :lol:

Res je sicer, da je še zgodaj, ampak, A:?:

N'č ne štekam. Zihr je kul.

Kitty
Kitty
Expert
Expert

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a IndigoGrl » 02 feb 2005, 10:21

Kdaj zalit? Če tak razmišljam...bla je v ful mokri zemlji, vitalnost korenine je že verjetno malo načeta...raje malo poprši liste(tud od spodaj) in zračne korenine(tiste ko so), zalij pa šele čez par dni. Edino če boš opazla da so ful žejne, potem pa prej...al? Pa itak že pršenje malo gasi njihovo žejo. LP, indigo
IndigoGrl
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Kitty » 06 jun 2005, 13:45

Se spomnite mojega pisanja 1. februarja?

frenky je napisal/-a:Čim prej jo presadi!
Verjetno ni več nobenih zdravih korenin?
Po mojih izkušnjah pa jo še lahko rešiš.

Kitty je napisal/-a:Pokorno javljam, vse tri sem presadila v sveže kupljen substrat za orhideje in tole je dejansko bil mladiček, kar pomeni, da imam zdaj eno prilično zdravo orhidejo z ogromnimi listi (častna, največji meri 30 cm :roll:, za tole bom potrebovala večji prozoren lonček, na Vrhniki pa nimajo nikakršnih), z drugih dveh sta pa koreninski grudi kar odpadli

No, naj malce poročam o nadaljevanju. Mladiček poganja nov listek, ta spodnji mu počasi odmira. Še nisem prepričana, da se bo obdržal, ampak - korajža velja. Ta najbolj utopljeni dve poganjata nove liste in nove zračne korenine. Tanajvečja, ki ni bila še čisto utopljena, je pa na priloženi slikici. Skoraj ne morem verjeti. Ampak očitno se ima v redu, ne? :D

Bye, Kitty
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Kitty
Expert
Expert

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a MandM » 10 jun 2005, 15:49

Pravkar sem šel malo na ogled naših Phalaenopsisov. Kakšen teden dni nazaj sem jim dodal malo substrata za orhideje (nekateri so že kar v letih in so verjetno precej izrabili zemljo).

Zanimivo... orhideja, katere listi so postajali vse mehkejši in uveli sedaj na cvetnem stebelcu poganja kar dva "mladička" približno 10 cm narazen. En je velik približno 1.5 cm, tadrugi pa še malce manjši.

A potem, ko bosta oba pognala zračne korenine lahko enostavno odrežem steblo in posadim te zračne korene v substrat za Orhideje?? Ali se to 100% prime, ker nebi rad česarkoli uničil.

Kaj se bo zgodilo z matično rastlino? Še vedno izgleda kot da bi propadala. Listi izgubljajo čvrstost!
MandM
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

novi kloni phalaenopsisa

OdgovorNapisal/-a primula » 19 jul 2005, 12:04

Tudi meni sta pognala dva klona vsak na svojem steblu.Eden ima že močno cvetno steblo s popki,drugi pa ne.Pod tem klonom pa se na očesu neka dogaja.Ali naj počakam,da vidim kaj se bo pokazalo?Zanima me če ne bo phalaenopsis preveč obremenjen.Hvala za nasvet! :D
primula
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a robi » 19 jul 2005, 13:12

a je to to??

Slika
robi
Expert
Expert

Kraj: NM

OdgovorNapisal/-a primula » 21 jul 2005, 09:26

Se opravicujem,ker nisem takoj odgovorila.Ja, to je to.Moja dva klona imata že dolge korenine cca.10 cm.Če se ju odreže od matične rastline,kako ju lahko posadim ?Ali morajo biti korenine pokrite s substratom?Hvala za odgovor!
primula
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a robi » 23 jul 2005, 15:09

primula je napisal/-a:Se opravicujem,ker nisem takoj odgovorila.Ja, to je to.Moja dva klona imata že dolge korenine cca.10 cm.Če se ju odreže od matične rastline,kako ju lahko posadim ?Ali morajo biti korenine pokrite s substratom?Hvala za odgovor!

faj pol :):):) :)
robi
Expert
Expert

Kraj: NM

OdgovorNapisal/-a tamika » 06 okt 2005, 09:19

Letos naj bi bil dež kisel (zato tudi toliko rje na zunanjih rastlinah).

Zato me zanima ali je takšna deževnica primerna za orhideje?
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

Destilirana voda za zalivanje

OdgovorNapisal/-a muha » 06 okt 2005, 10:43

Namig varčne gospodinje:

Demineralizirano vodo dobite poceni pri Kimi-ju v industrijski coni Trzin, v njihovi prodajalni. Najbolje je seveda, da prinesete s seboj embalažo.(istočasno pa lahko stopite tudi nasproti v Pečjakov diskont, da se vam pot splača). :D

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a frenky » 06 okt 2005, 12:44

tamika je napisal/-a:Letos naj bi bil dež kisel (zato tudi toliko rje na zunanjih rastlinah).

:lol: Razne glivične bolezni so se in se pojavljajo zaradi ugodnih vremenskih razmer (veliko dežja) ne pa zaradi kislega dežja.
L.p.
frenky
Moderator
Moderator

Kraj: ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten