Pozdravček!
Danes sem dobila od znanke Phal-a, za katerega ni bilo dobro poskrbljeno. Ob pogledu nanj se mi je strlo srce, zato sem ga z veseljem sprejela.
Phal. ima 2 stebli. Obe sta odrezani in imata samo 2 KOLENI!!!!! Groozzaa!! To je storila zato, ker ji je neka kolegica tako svetovala... Nisem mogla verjet.... Med drugim pa je eno steblo v celoti posušeno... Pa tudi zalivan ni bil že dlje časa....... Pogled na tale Phal je res žalosten..... Slikice žal ne znam dodati, zato sem ga tako podrobno opisala. Upam, da bo zadostovalo za predstavo..
Zanima me, ali je potrebna kakšna posebna nega tako "zapuščenega" Phal-a? Ali naj posušeno steblo odrežem?? Če ja, kje?? Ali je sploh možno, da bo iz zelenega stebla, ki ima 2 koleni, še kdaj zacvetel?
Sicer imam sama 9 orhidej in mi vse krasno uspevajo, ampak takega uboščka pa še nisem imela, tako da raje povprašam, kako lahko čim bolje pripomorem k njegoci rehabilitaciji... Takoj sem ga zalila in pustila v vodi stat, pa malce sem ga na koncu tudi pognojila.
V primeru, da ima kdo kakšen nasvet, je zelo dobrodošel!!
LP