Napisal/-a mat xxl » 12 jun 2010, 23:44
Mene pa zanima ali ima še kdo Vande posajene na enak način, kot se sadi Phalenopsise ?? Sprašujem namreč zato, ker sem imel kar nekaj Vand pa je kljub precejšnji skrbi šlo na vseh možnih načinih le navzdol, pa sem probal v vazah z algami za podlago, z vlažilniki, pluto ........ skratka velikih uspehov ni bilo in na koncu sem lani jeseni dve vandi posadil v substrakt, sicer je kaka 1/3 korenin še ostala zunaj in .........že po pol leta mi je ena tako vsajena Vanda zacvetela in trenutno že mesec cveti z 9 cvetovi pa tudi druga se lepo ravija.... in me zato zanima ali še kdo tako goji Vande, ker prečekiral sem mnoge forume pa tako razen eksperimentalno v Dobrovniku nisem zasledil, da bi kdo gojil in priznam še mene je silno začudilo, da zadeva deluje, ker sem se pred tem že nekje globoko v sebi odločil, da opustim Vande zaradi neuspehov in ostanem na ostalih orhidejah, sedaj pa tako cvetenje pa skoraj brez ukvarjanja z Vando, prej sem jih pa šprical pa namakal pa ........... pa ni bilo rezultatov ???