Napisal/-a mic » 11 jan 2010, 04:37
Lepo pozdravljeni! V svetu vand sem nekako bolj nova. Tistih skromnih 13 imam nekje pol leta, nekatere so odcvetele, nekatere se kr vztrajno rastejo samo v korenine in v liste, o cvetu ne razmisljajo, ceprav jim vsak dan pomeziknem in se jim nasmehnem, ce sem dobre volje tud kaksen vic povem. Do sedaj sem jih imela prosto visece (lasten izum ograje, kamenja, glinenega velikanskega lonca in najvecji plasticni podstavek pod njim, za cimvec vlage. Vse je bilo precudovito. Sama sem znosila vse tezke stvari, nacentrirala ograjo, nasipala ogromno prasnega kamenja, ga sprala, nalila vode, unicila skoraj parket, ker je bil prvotni podstavek tudi glinen in je voda prehajala skozi, ampak to ni bistvenega pomena. Po opravljenem delu kot v risanki " A JE TO" se pa le spomnim, da sem zablokirala izhod balkonskih vrat v zgornjem nadstropju hise in da jih ni moc odpreti. Sicer me je partner skoraj ven postavil, ker je baje kot v dzungli, ampak sem ga le prepricala vse do sedaj. Je pa dolgo vzdrzal in gledal moje veselje). No zdaj sem pa vande natlacila v vaze in upam, da jim ne bo hudega, ker se gledamo preko stekla. Berem, da jih ima vecina od vas pozimi v vazi. Dve bom sprobala posaditi v glinopor, ker sta ze od samega zacetka bili bolj bogi, pa se vaz mi je zmanjkalo. Stanejo, ko sto mater! No, zdaj sem napisala en tak nepomemben mali uvod o zasvojenki z orhidejami, zdaj pa eno resno vprasanje. Dragi vandoljubci kaj naredite, ko grete na dopust za 5 do 7 dni? Razen, da vam mogoce tasce ali sosedje hodijo po hisi in gledajo, ce imate pospravljeno, vmes roze pospricajo, na koncu pa se po hladilniku pobrskajo, da prehitijo rok uporabe, ker se lahko hrana "pokvari". "Ja, ves? Cokoladi je rok potekel." Hmmm..klobasi tudi? "Ja klobasi tudi. Pa vande so res skrbno pospricane, tako kot si narocila. Cisto nic po popkih in listih." Prvo kar vidim ob prihodu domov so pocrneli popki na kar treh orhidejah. Na sreco se je nekaj cvetov odprlo.
Bom vesela kaksnega pametnega predloga. Sem ze razmisljala, da bi jih zacasno dala v dve gromozanski kosari, nasula lubja noter in jim vtaknila korenine. Ampak so korenine tako dolge, da se bojim, da jih nebi noter spravila. Resitve s kopalnicami in banjami odpade, premalo svetlobe, pa obesit jih nimam kam. No, ce je bil ze kdo v podobni situaciji bom vesela predloga.
lp.M.