Drage moje, prisrčno vabljene na eno govorno seanso Samo boste morale biti zgodnje in vzemite si čas od jutra do večera, kajti začne se že zjutraj z: Dobro jutro, lepotičke moje!
Zvečer pa pravljica za lahko noč No, zdaj veste skoraj vse....
Milamay, ful sta lepi. Kako velik, ups majhen , pa je ta kosmatinko?
Paph, si te kar predstavljam, kako ogovarjaš svoje lepotičke. Pa res bi imela polno zasedeno seanso.
Mojca - cvetovi so nekje veliki ali pravzaprav dolgi tam 3-4 cm. Listi te orhideje pa so res majhni - tam 2 cm. To orhidejo imam v mini ločku - premer je verjetno 4-5 cm.
LP
Zadnjič spremenil Milamay, dne 18 nov 2009, 21:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Orhideji sta obe zelo lepi. Predvsem me je totalno navdušil Cymbidium, res je krasen. Tudi eden izmed mojih se bo v kratkem razcvetel, tako da že komaj čakam.
Je pa zanimivo, da je tvoj Bulbo (hirundinis predvidevam), popolnoma drugeačne barve, kot moj, ki sem ga naročila eno pošiljko pred tabo. Hecna zadeva.
Tamika - ja gre za Bulbophyllum hirundinis. Pozabila sem včeraj to pripisati. A res je tvoj drugačne barve? In kakšne je?
Cimbidum pa mi je zadnjič res padel v oči, ko sva bila v Baumaxu. Je čisto rumen, ta belina v notranjosti cveta je vidna le na slikah - verjetno jih povzroči flash. Zdaj sem si ga kupila, saj mi tisti moj doma vliva več upanja v Cimbidiume. Drugače pa si jih več nisem kupovala. In še zdaj je pravzaprav bil mož tisti, ki je vztrajal, da ga kupiva. Pa mi ni žal.
Glede barv težko rečem, ker so odcvetele. Ena je oranžna ali rumena, ker so bili še suhi cvetki gor, ostale pa ????
So pa zelo lepe, tako da se sploh ne sekiram, kakšne barve bodo.
Razstava se je baje predčasno končala že 8.11., tako da je že vse pobrano.
Jaz sem si moje rezervirala, ostalo pa baje ni nič.
Uf, krasne so in čudovitih barv! Tudi meni je tale Haraella retrocala že padla v oči. Menda naj bi dišala, Tamara? Pa glede temperature sem gledala, da je warn to cold. Jo imaš v dnevni z ostalimi ali si jo morala za cvetenje izpostaviti nižjim temperaturam?
za Phalaenopsis violacea var. malaysia poleg ostalih dveh seveda,...čestitam, sanjski cvetovi. Meni je Haraella cvetela letos v novembru z dvema cvetovoma, ki sta se žal obržala zelo kratek čas, nekje skupno samo slab teden, ..upam, da bo pri tebi cvetela dalj časa. Morda veš ali cveti večkrat letno?
Trenutno mi cveteta dve cambrii.To sta sliki obeh upam ,da se opazi razlika.Tako so se cvetki komaj odpirali sedaj so že polne cvetov.Tale temna ima sedaj 2 cvetni stebli svetla pa kar 4.