Pozdravljeni.Če koga zanima,včeraj so v Merkurju MB dobili novo pošiljko zelo lepih in cvetočih vand modrih in vijoličnih,cena je 34 eur,za 13 eur pa lahko dobite lepe cvetoče cimbidije različnih barv,jaz sem pa danes kupla na pol odcvetele phale in dendrobiume različnih barv za samo 1 eur.Res se splača it pogledat...
Pozdravljeni.Če koga zanima,včeraj so v Merkurju MB dobili novo pošiljko zelo lepih in cvetočih vand modrih in vijoličnih,cena je 34 eur,za 13 eur pa lahko dobite lepe cvetoče cimbidije različnih barv,jaz sem pa danes kupla na pol odcvetele phale in dendrobiume različnih barv za samo 1 eur.Res se splača it pogledat...
Lepe orhideje čestitam vsem.Jaz imam tud nekaj novega.Zacvetela sta mi ta dva Paphiopediluma : pinnochio ta drugega pa ne poznam sem ga dobil pred tremi leti za rojstni dan.Čez kakih 18 dni bodo se razcvetele cambrie.
Jernej, nič ne vidim, ker sta sliki čisto preveliki.
Joj, dobri ste vi s temi bulboti. Mene takoooooo mikajo, a se jih bojim. Sej ne vem zakaj, se mi zdi, da so tako zahtevni. Moram v naslednji rundi kakega naročiti, pa da vidim, kako bo.
Glej, naročiš enega (nepredragega) in vidiš, če mu ustreza tvoja vzgoja, potem pa še kakšnega naročiš.
Meni so se izkazali, kot zelo nezahtevni, zato jih pa imam toliko, hehe!
Rumba - jaz sem tudi čista začetnica, kar se bulbotov tiče. Imam le tri in pri dveh opažam cvetne nastavke. Eden je res mini (Bulbophyllum hirundinis), drugi pa je normalno velik (no, če lahko tako rečem) in je Bulbophyllum Elisabeth Ann 'Buckleburry'. Zdaj samo nestrpno pričakujem kak cvet. V živo jih namreč še nisem videla - samo na slikah sem jih do sedaj občudovala. Upam, da bom v kratkem lahko tudi jaz objavila kakšno lepo sliko. čeprav mislim, da bom najprej morala k Paph na inštrukcije
Mislim, da je vzgoja večine bulbotov naravnost idealnih za začetnike, zato kar v akcijo!
Kar se pa fotk tiče pa ste dobrodošli! Če vas kaj posebej zanima kar na ZS.