Tamika, že ko sem ga kupila je bil takšen. Cveti mi kar naprej, in do zdaj se oblika cvetov in barva še nista spremenila.
Vidim pa, da še imaš nekaj "klasike". Zelo lepe so.
Pojma nimam.. zaenkrat je na okenski polici kjer je vsaj malo hladneje. Poleti gre na verjetno na vikend - na okenjsko polico v kleti. Samo za zalivanje si bo treba se nekaj izmislit. Kje jih imaš pa ti?
Tole masdevalio sem tudi jaz gledala, na vsak način je hotela z menoj, pa je nisem vzela, ker sem jih že kar nekaj pokopala. Prodajalka je trdila, da je hladnoljuba, čeprav ni vedela njenega imena. No, v glavnem, v veliki večini so masdevalie hladnoljube. Edina, ki mi zaenkrat lepo uspeva je Masdevallia herradurae. Res da še ne cveti, ampak upam da v kratkem pa le bo kakšen cvetek.
Moja je po nekaterih virih cool - intermediate, po drugih intermediate. Imam jo na okenski polici in mi lepo raste. Mi je pa prav žal da so Masd. večinoma hladnoljube .
Jaz imam Masdevallia Measuresiana in mi zaenkrat lepo dela, poganja kar nove listke, na cvet pa še bomo očitno malo počakali, sem pa ugotovila, da moja ne mara špricanja po listkih, ker takoj dobi črne pikice, sem 2x to prakticirala in je dobila črne pike, zdaj ko tega več ne delam, pa ni ne duha in ne sluha o črnih pikah