felidae je napisal/-a:Tina, lepe phale imaš. Koliko orhidejic pa imaš vse skupaj?
Trenutno jih imam 26. Večina so phali. Imam en cimbidij, en oncidij, eno cambrijo, en dendrobij-tip phalaenopsis, enega mini dendrobij, en čeveljček, ostalo pa so phali.
Iščem pa tudi Masdevallio. Sneguljčica in ti imata čudoviti.
Lepe so!
Ono drugo imam jaz tudi. Cvetovi s časom postajajo vedno bolj svetli. Je bil tvoj ob nakupu peloričen? Jaz imam mojega že dobra 3 leta in letos prvič so cvetovi skoraj normalno odprti.
To pa je moj Dendrobium kingianum alba. Cvetovi dišijo po medu. Trenutno je odprtih samo nekaj cvetkov, nadaljevanje sledi ...
Kako? Nič posebnega. Imam jih na istem mestu celo leto. Zalivam 1x tedensko, nič ne kompliciram. Kako hitro ponovno zacvetijo je odvisno od križanca, temperature, svetlobe ...
Tiste, ki jih imam na okenskih policah zelo pogosto cvetijo. Tiste, ki jih imam malo stran, redkeje, zaradi manjše intenzitete svetlobe.
snupy,pa da jim slučajno ne bi porezal cvetni pecljev,ko ti phali odcvetijo,razen seveda če se sami popolnoma ne posušijo,ker običajno precej hitro cvetijo iz istih pecljev vsaj še 2x-3x
srečno