Wooow punce! Milamay tudi pri tebi vse cveti! Tista African beauty je cisto friska, tako da zdaj nic ne poganja, ampak cveti in tako bozansko disi, da nisem vedela na zacetku al disi cvetoca limona (ki ima mimogrede tako mocan vonj) ali je cattleya in potem sem le zjutraj prislonila nos gor. Neverjetno!
Pri meni se tudi nekaj dogaja, cvetele bodo nekatere cambrie, pogrizena od polzev Miltonija ponovno, Haraella odorata namontirana s 5 do 6 cvetki in pa tadruga Haraella z 1 cvetkom, ki je v loncku. Nekaj se dogaja z Leptotesom bicolor, pa nevem, ce bo kaj z njega, isto z Gastrochillus belinus in Trichoglottis pusilla. Zagotovo bo pa cvetek pri Kefersteinia species Peru, Gastrochillus japonicus, Dichaea Ancoraelabia, se en cvet pri Psygmorchis pussillum in pa Cleisostoma crochetii. Me prav zanima kaj bo iz tega nastalo, ce ne bo vreme kaj zafrknilo. Angraecum didieri je pa pognal najprej cvetni nastavek, se ustavil in se potem odlocil, da bo tam korenina ven gnala.
In zdaj samo raste in raste in korenine ven zenejo iz lonckov. Tako je ze 3x nardil v tem letu. Z njim pa neznam, kot zgleda. Je pa res, da sem ga 3x presajala in ga zmotila v prvotnem cvetenju, zdaj mi pa vraca nazaj. Bo pa drugo leto bolj priden, jaz pa tudi.
B. nodoso imam tudi jaz cisto na sveze in je pridna v rasti, en kup poganjkov novih je, cvetela bo pa drugo leto najverjetneje. Jo pa nameravam isto namontirati tako kot Brassavolo cucullato, ki je ponorela, ko sem jo iz loncka ven vzela.
Lepo bodite in uzivajte se ob koncu poletja!
Lp. Mirjana
Ps. ce bo pa cvetelo bom pa slikala, prav?