Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...
Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji
Napisal/-a gogyk » 18 avg 2005, 17:47
Ojla!
Imam kar nekaj phalov, pa so mi sedaj že skoraj vsi odcveteli.Pri odcvetelih so se mi stebla čisto posušila pa sem jih odrezal.Ali sem naredi napako?
Drugače pa mi vsi prav bujno rastejo.Koliko časa rabi phal da začne ponovno poganjati steblo za cvetove?
hvala za odgovore!
-
gogyk
- Uporabnik
-
Napisal/-a Marsumioon » 18 avg 2005, 20:26
Pozdravljen !!!
Ne boj se. Naredil si čisto prav. Ko phal odcvete se steblo posuši in nato ga je treba odrezati. Po mojih izkušnjah jaz vedno phal nato premestim nekam ven v polsenčno lego in ga tam pustim dokler ne požene novega stebla. Čas kdaj pa bo pognal novo steblo pa je čisto odvisno od rastline vendar mislim da ga še prvi mesec ne bo. Orhidejo zunaj vsak teden zalivam s tekočim gnojilom za orhideje in pršim enkrat dnevno (vendar ne ob sončni pripeki). Ko je pa temperatura zunaj prenizka pa ga odnesem v stanovanje
Toliko pomoči z moje (amaterske
) strani
LPM
Bye
-
Marsumioon
-
Napisal/-a Bini » 23 avg 2005, 09:30
Zdravo!
Se bom še jaz priključila
Jaz sem pa opazila, da se samo konica stebla posuši, in to kar od nekje naprej (ene 5 cm). Pa ne vem, a je to tudi treba odrezat? Kje pa? Jaz zaenkrat to kar puščam, čeprav ne zgleda najbolj estetsko, ampak rožica pa dela in cveti 100 na uro!
Imejte se lepo!
LP, Bini
-
Bini
- Uporabnik
-
- Kraj: Prebold
Vrni se na Orhideje
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov