Najlepša hvala za odgovre, bom upoštevala vse vaše nasvete. Substrat in lubje sem že nabavila. Glede ampul, sem tudi sama bila kar precej skeptična in se raje obrnila na vas. S cvetličarkami imam nekoliko bolj slabe izkušnje.
Ker vidim, da ste na tem forumu sami strokovnjaki za orhideje, bi vas za pomoč prosila tudi moja prijateljica. Ona ima doma orhidejo, katera nenormalno cveti (ima namreč kar pet cvetnih stebel). Vendar je problem, da so se v zadnjem času na listih orhideje pojavili rjavi madeži. Ti madeži se nahajajo na spodnji strani listov, veliki pa so približno 1,5 cm. Nekoliko sva že brskale po forumu, vendar nikjer nisva našli nobenega podobnega primera. Mojo prijateljico zanima, če morda veste, kaj bi naj bilo narobe in kaj naj naredi?
Jaz se bojim, da orhideja prekomerno cveti in da bi lahko zaradi tega propadla. Na forumu sem namreč prebrala, da se na takšen način orhideja bojuje za življenje. Vidla pa sem, da ta njena orhideja ponovno poganja novo cvetno steblo. Pri tem bi še napisala, da so drugače listi čvrsti in da ima veliko svetlo zelenih korenin.
Že vnaprej hvala za pomoč.