Moja orhideja je po enem letu cvetenja pognala novo steblo . Steblo pa že 2 meseca nič ni zraslo nite ne za milimeter .
Ne vem ali je to normalno, da steblo raste čisto počasi, ali pa je kaj drugega. Naj še povem, da je med tem že pognala list in zračno korenino.
Mogoče pa je rast stebla zaustavilo ravno rast lista in zračne korenine .
zdravo!
V knjigi sem prebral, da naj bi se orhideja v času po cvetenju, če ima eno steblo pri tretjem kolenu odrezala. Jaz sem to naredil. Orideja se ni posušila, rastejo ji novi listi, steblo pa sploh ne raste in nima nobenih novih poganjkov.
Je s tem da sem steblo odrezal mogoče kaj narobe?
Daj jo na hladno mesto, pa bo steblo hitro zraslo, tudi zacvetela bo na hladnem, potem jo pa prestavi na običajno mesto (samo ne blizu radiatorja v kurilni sezoni).
frenky je napisal/-a: Ko se razvije nov pseudobulbus in nič prej, oz. če imaš novo razvit pseudobuldus, ki še ni cvetel. Malo potrpljenja pa bo
Ojla!
Hvala za spodbudne besede, ampak mi že zmanjkuje potrpljenja kajti čakam že 2 leti, da zacveti Bom jo odnesla nekam na hladno, pa da vidimo, če bo kaj, upam da enkrat bo
Ja, jaz sem obe dala na hladno, se mi zdi, da ene 10 dni so bila na hladnem. Očitno se je obrestovalo, saj sta potem ko sem jih prinesla nazaj na toplo takoj pognale steblo.