SKUPNA NABAVA ORHIDEJ - NADALJEVANJE

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

SKUPNA NABAVA ORHIDEJ - NADALJEVANJE

OdgovorNapisal/-a orchidmaniak » 13 avg 2004, 07:02

OJLA!

čAO, ČAIO :lol:

NO, KUKR SEM JEST RAZBRALA NAM JE VSEM NAJBOLJ VŠEČ ORCHIDEEN.COM. :?:

NO, JEST SEM SEVEDA ZA, KER MAJO TUD PAKETE VAND.
PA ŠE RES MAJO VELIIIIIK VRST.
nE VEM, KAKO JE Z VAMI, AMPAK K JEST GLEDAM TELE SLIKICE, UH, BI KR VSE MELA!!!! :wink:

NO, JEST SE NA URADNE STRANI NE SPOZNAM NE VEM KOLK, LAHKO NAPIŠEMO TUD POŠTNO LEŽEČE, ČE SE TO DA - BI BLO ZA PREVERT. pA ŠE - KAKO SE POL TO HUDIČA REČE V NEMŠČINI / ANGLEŠČINI???!!!!!!

AMPAK VIDM, DA TALE TEMA KR NAPREDUJE (HITR), JEST SEM MISLILA, DA SE MENIMO ZA JESEN - SEPTEMBER :wink: :shock: :shock: ???

SEJ NE, DA ZDEJ NE BI HOTLA ORHIDEJ, AMPAK PREPROSTO MORAM POČAKAT SEPTEMBERSKO PLAČO (ZARAD DOPUSTA PA TO) :?

NO, AMPAK SEJ KUL, SEJ SE LAHKO ŽE ZDEJ VSE ZMENMO:

zA URSO: EJ, SEJ TEB NE BI BLO TREBA NČ ZALAGAT, SEJ BI SE ZMENIL, ZBRAL DENAR IN PREVZEL PAKET, ŠLI NA PIJAČKO, BLI VSI OČARANI NAD NOVIMI PRIDOBITVAMI IN VESELI ODPUJSALI DOMOV. :lol: :lol: :lol:

ZA INDIGOGIRL: SE BOMO ŽE NEKAKO ZMENIL, TAM KJER JE VOLJA, JE TUD POT :wink:

LP, OM :wink:
Orchid-fan :)))
orchidmaniak
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 13 avg 2004, 10:42

Caw,
jst sm že izbral svoj paket.
Vzel bom paket 5 vand po njihovi izbiri za 45 evrov.
imam pa še eno vprašanje, kok hitr se bomo to zmenil, ker sem jst u ljubljani sam še en teden, pol grem v bolgarijo.

goran
goranrasic
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a orchidmaniak » 13 avg 2004, 10:51

Čo, Goran!!!!!

Haha, jest sem tud sam še en teden v Lsoveniji, pol grem v Turčijo. :lol:
In tud jest sem si zdrala isti paket - upam, da bo vredno!!!!!!!

Kdaj pa pol prideš nazaj? :?: Jest sem mislila, da bi šli prav v akcijo v septembru tko, da ne bi orhideje prišle pred 15. (plača - :wink: ) na pošto.

LP, OM
orchidmaniak
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a ursa » 13 avg 2004, 11:28

hey!!!!

kakšni paketi so to? :arrow: kako se to sploh naroči??????
jst sm jih tut že drgač že zbrala!!!!!!!!!!!!!!!! 8)

lp

urša
aweawa
ursa
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a orchidmaniak » 13 avg 2004, 11:58

Halo!!!!!

Jest sem zdejle mal gledala. In je tko: ponavadi zahtevajo plačilo vnaprej s kreditno kartico, kar pa je za naše razmere (se mi zdi) nesprejemljivo. :?

Predlagam tale link:
http://www.orchideen-kuhlmann.de/ :?:

Žal ne znam naredit aktivnega ampak boste že. Tukaj se po telefonu naroči in se potem dobi po pošti. Na žalost pa nimajo sortimentov Vand. In jest sedaj nimam več časa pa netu brskat, pa poglejte še vi mal. :wink:

Se čujemo.

LP, OM
orchidmaniak
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a IndigoGrl » 13 avg 2004, 12:41

ojla! :)

Nihče nebo pošiljal orhidej dokler nebodo poravnani računi, tako da je plačilo z kartico(vnaprej) ali nakazilo na njihov TRR neizogibno(odvisno kak način imajo in kaj se zmeniš).

Na orchideen.com pa se pošlje email in se vpraša, kako je z plačilom, da si iz Slovenije(EU) in da imaš/nimaš kartice (imas ursa MASTER ali VISO kartico?) vprašaš jih kako zaboga naj plačaš, nej ti razložijo(angleško če treba, sej znajo)To se vse zmeni preko mailov...ja lahk se kliče, bo Telekom vesel...

In na tej strani KUHLMANN, nimajo paketov Vand :wink: ...poleg tega plačam npr. za eno mojo izbrano orhidejo 2x toliko(!!) kot pa na orchideen.com(za kvaliteto ne moremo vedeti al?). A pošiljajo v tujino...nikjer ne piše. LP
IndigoGrl
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a orchidmaniak » 13 avg 2004, 12:57

Ojla, IG!

Kul, da si se malo pozanimala. Če je treba, lahko pokličem jest (s službenega telefona, se razume)! :lol:

Nemško pa še kr za silo lomim, tko da bi tud to šlo!! :wink: :wink:

Samo na kreditne kartice plačevat je pa malo riziko, se vam ne zdi???? Lahko se zgodi v našem primeru naslednje:

:arrow: da oni pol sploh ne pošljejo (to je zelooooo malo verjetno)
:arrow: da tisti, ki bo plačal na kartico, ne dobi plačila od ostalih in mu kar naenkrat ostale fuuuullll rož, ki jih nima kam za dat :shock:
:arrow: da tisti, ki so lastniku kartice dali denar in je lastnik kartice že plačal, ne dobijo rož (kar jes tne bi nikol nardila, ampak drugemu pa tud ne bi zaupala).

Tko da je kr neki zagat.

Kaj pa pravita vedva: barbarabobek in goranrasic na primer??? :?: :lol:

Ej, dpbr, pol nam ostane stran orchideen.com. Zdej mormo samo še pogruntat kako plačat. Jest mam sicer Visa Elektron, samo zalagala za vse ne bom, ker niti nimam toliko denarja. Najbolj kul bi blo res, da bi najdli kakšno stran, kjer lahko plačaš po prevzetju, pa bi šli skupaj na pošto in zbral denar. To ne bi mogel bit noben ogoljufan.

Malo sem nabluzila, a ne....

Bo drugič boljš. :wink: :wink:

Bye
orchidmaniak
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a orchidmaniak » 13 avg 2004, 13:03

ej, ej, ej, nujno sporočilo!!!!!!!!!

Jest sem šla zdej gledat, kje to je (lokacija vrtnarije iz strani orchideen.com).

In na moje čudo ugotovila da je čisto blizi Munchna. Kamor se odpravljam (verjetno) za 1. november. Tko da - mi je žal..... :( :( :(

Ampak bom šla res raje v živo tja in si do sitega napasla oči....... :shock: :shock: :shock:

Ampak ponudba še vedno velja: Kdor bo hotel takrat kakršnokoli orhidejo od tam .... mu jo pripeljem brez poštnine. :D :D :D :idea: sej to je samo dobra 2 meseca...

Samo....spet ne vem glede denarja... :roll: :roll: :roll:

Ampak kot že rečeno: KJER JE VOLJA, JE TUDI POT!!!!

lp, OM
orchidmaniak
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a IndigoGrl » 13 avg 2004, 13:32

novembra zna bit že hladno :) OM za naše orhideje boš morala prikolico vzet...hehe

Drugače pa čakam na mail od orchideen.com...sem jim pisala kljub vsemu. LP IG
IndigoGrl
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 13 avg 2004, 13:35

Caw.
Ja jst pridem nazaj 1.septembra( na dan šole :( ). JAz bi pa tko naredil. Orchidmanijka ti si iz lj. Pol septembra, ko bomo usi stoposto doma ( al pa nasledn tedn- čist useen) bi se neke u lj dobil, dal teb denar in si izmenal mobi številke u primeru kšnih uprašanj. Ti pa potem uprašaš na orchideen. com če se lahko plača po povzetju, ali pa če jim lahko nakažeš denar na njihov transakcijski račun, ali pa narediš na banki limit na kartici (npr. da porabiš največ 50000 SIT=200 evrov) in plačaš s kartico.

to je moje mnenje,
goran
goranrasic
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a orchidmaniak » 13 avg 2004, 13:37

Ja, sej IG. Sej sem že hotla rečt - sej tud brez mene lahko naročite....

No, pa sporočajte.

LP, OM :lol:
orchidmaniak
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a izu » 13 avg 2004, 13:43

jaz bi te prosil če lahko vprašaš kdaj dobijo če dobijo Phal. Mini Mark
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a IndigoGrl » 13 avg 2004, 13:55

Torej kdo še ostaja z nami? Ne glede nato, da ne vemo še kako bomo plačali(čakamo mail)...in kdo bo plačal(ursa?)...?

1:indigogirl
2:goranrasic
3:

Izu rekla sem ti, da se pozanimaj o drugih orhidejah ki so za v terarij in ki jih IMAJO na listi pri orchideen.com
IndigoGrl
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ursa » 13 avg 2004, 14:04

ej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jst sm še zmerej z vami!!!!!!!!!!
se bomo že nekak zmenil!!!!!! :D :) :lol: :roll: :wink: :P
aweawa
ursa
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a izu » 13 avg 2004, 14:42

jaz bom tudi eno mini kupil če majo
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a ursa » 13 avg 2004, 16:30

ej izu!!!!!!!!
na orchideen.com
mas prou označen velikost, mislm da je najmanša (mini) označena z M tko da ni problema za tamale!!!!!!!!!!!!

lp

urša
aweawa
ursa
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 13 avg 2004, 16:45

Ojla!

Jaz sicer ne bom kupoval, sem mahnjen na druge zadeve.
Goran je dal kar dober predlog. Lahko jim nakažete denar na njihov račun prek banke. Če je to podetje imajo sigurno svoj račun. Tako se dobite, zberete denar in ga prek banke nakažete. Tako ne bo nihče "zamočil" glede plačila. Da pa bi kdo obdržal rastline, ki bi bile naslovljene nanj, pa tudi ne verjamem. :wink:

Uspešno naročanje in lep pozdrav,

Ivo
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a ursa » 15 avg 2004, 22:43

helo!!!!!!!!!

zdej sm unim na orchideen.com poslala mail pa so napisal da bi prevoz v slo za orhideje koštau 35 eurou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
plačat bi mogl s kartico tko da
če je usm ql bi jst use skupi plačala z viso sam bi se prej mogl še NUJNO dobit pa zment za dnar!!!!
pol k bi orhideje pršle že na pošto bi se dobil in usak uzignu svoje orhideje itd.

:)
če ma še gdo bolši predlog nej napiše!!!!!!!!!!

lp
:D :) :o :shock: 8) :? :lol: :P :oops: :twisted: :roll: :wink:

urša
aweawa
ursa
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a misa » 16 avg 2004, 09:05

Pozdravlejni!

Pred dobrim mesecem sem narocila nekaj rastlin iz tujine, seveda govorim o orhidejah. Oci so se mi svetile ob njihovi ponudbi, ki so jo prikazovali na netu. Placala sem rastline po povzetju in za postnino dala 35€.
Vse lepo in prav, sprva sem bila z rastlinami zelo zadovoljna, cez dober mesec pa....
Skoraj sem se zjokala. Rastline so bile botanicne vrste (vsaka je stala okoli 5.000 SIT) in prav vse okuzene z gnilobo. Secirala sem jih, razkuzevala in skropila, pa mi je kljub temu ena ze sla v franze. Cakam kaj bo z ostalimi. Seveda jih moram imeti v karanteni, da ne okuzim se svojih. Vsak dan jih se razkuzujem in negujem.
Preden jih zagotovo narocite se prepricajte v kaksnem kondicijskem stanju so, kako so velike in kako jih bodo zapakirali, saj se lahko okuzijo tudi med transportom, ker ni zracanja, prevec vlage, ....

Naj se mimogrede omenim, da vande niso primerne za stanovanja.

Lep pozdrav!
misa
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ursa » 16 avg 2004, 09:37

hej!!

kako si jih pa ti dobila zapakirane :?: pa kje si jih naročila :?:
upam da nau kej narobe k (če)jih dobimo !!! :cry:

lp :)

urša
aweawa
ursa