Hej.....a ti res nisem povedala, da orhidej nikakor ne smeš ločevati? Jej, jej, srečo imaš, da je vsaj matična rastlina preživela.
Veš, preveč nebogljene so še in preveč majhne, da bi prenesle takšne grobe posege.
Upam, da je vse v redu in nisi katero izgubila.
Opazila sem, da te orhideje resnično privlačijo, zato imam zate še nekaj pripravljenega. Kaj meniš, da bi tvoja zbirka pridobila kakšno Maxillario?
Moram ti povedati, da si ena redkih, ki znaš ceniti te rastline, ki sem ti jih dala, morda prav zato, ker sama veš kako je njihova vzgoja zahtevna in kako redke so. Podarjala sem jih in razdajala, sedaj pa jih nimam več veliko (100), nekaj jih še čuvam za društvo ljubiteljev orhidej, nekaj za botanični vrt, preostanek pa bo ostal v moji privatni zbirki. No ja, za kakšnega resničnega ljubitelja je še vedno katera na razpolago
Aha, pa še o sejančkih, si kaj poslikala? Morda so res bili protokormi, toda glive so jih verjetno popapcale. Zalo rade jih imajo, žal.
V maju se odpravljam na potep po Nizozemski, Belgiji, Franciji in še kaj bi se našlo, seveda z namenom - orhideje, kaktusi, grmovnice, drevesa in pajki. Morda se celo dogovoriva za kakšen ekstremni primerek.
Lep pozdrav, Aleksandra