Napisal/-a Simona K. » 25 apr 2007, 15:11
Čao,
jaz sem letos januarja dobila en phal, je imel popke na dveh stebelcih in čisto boge, mlahave liste. Nič čudnega, ko pa so ga prenašali naokoli sredi zime, sem si mislila in da bo sigurno izgubil vse popke, če ne še kaj hudejšega. No, pa sem ga dala na okensko polico brez prepiha, vsake 14 dni sem ga (in ga še) potopim v vodo, da se dobro napije, nato pa odcedim, vmes dobi samo malo vlage iz pršilke. Listi so postali popolnoma lepi, napeti in do danes še ni odpadel niti en cvetek, torej cveti že več kot tri mesece skupaj. Očitno sem imela tudi srečo, ker meni se zdi, da so tele orhidejce zelooo občutljive.
aja, če koga zanima, v enemu od Bau štacun (tista pod šparom v lj) imajo za 3-4 EUR v razprodaji že bolj uboge, odcvetele orhideje različnih vrst. Torej, vsi tisti, ki obladate gojenje in je še upanje, da "oživite" skoraj propadlo orhidejco, posvojite kakšno za malo dinarčkov. Tole nisem nmapisala zaradi oglaševanja pač pa za to, ker se mi ubožice smilijo. Tako jaz skoraj vedno "posvojim" kakšen kaktus, za orhidejce sem pa skoraj prepričana, da jih ne bi znala gor spravit, ker premalo vem o njih.
Bodeč pozdravček, Simona!