Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji
fresia je napisal/-a:Hmmm,... Za strovnjake orhidej prosim za veliko pomoč. Na prelepem phal., ki cveti vijolično, so popki, ki bi se mogli razcvetet, enostavno popadali. Kr na jok mi gre. Ostale, ki so poleg na veliko cvetijo,... Vse dobijo isto količino vode, so ob okno, temp. je idealna,... Sicer ima še dva stebla z popki, vendar me skrbi,... To steblo je imelo preko 20 popkov, sedaj pa tako...
kot prvo vedno povej katero vrsto imaš ,predvidevam da imaš phala,počakaj da se cvetni peclji popolnoma posušijo in jih potem odrežibajabina je napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem popolnoma nova na forumu pa tudi kar se tiče orhidej, pa bi vas prosila za kakšen nasvet
Namreč, par mesecev nazaj sem dobila v dar orhidejo, ki pa je odcvetela...približno dva ali tri tedne nazaj pa se je začelo sušiti steblo..Listi pa so lepi, močni in zdravi... Zanima me, kako naj stvar rešim..oziroma..morm počakati (kot sem prebrala) ali kako?
Zalivam jo vseeno enkrat tedensko.. Verjetno bi bilo lažje, če bi videli fotografijo, vendar moram prej pogruntat kako se jo da na ta forum
Najlepša hvala za kakršnkoli nasvet
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov