prozorna snov na orhideji

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

prozorna snov na orhideji

OdgovorNapisal/-a jasmina21 » 27 apr 2010, 17:47

zanima me zakaj moja orhideja phaleopisis(upam da je praw napisano ker sem na pamet napisala.) ima na steblu tako lepljivo prozorno snov?ali je normalno? še to me zanima kako naj ravnam v poletnem času z njo ker je popoldne izpostavljena soncu?moznost imam samo na okenski polici,drugje je pretemen prostor...pa še ta težava je da nimam možnosti zagrnitve okna. :x še kar me skrbi kako bo pšoleti ker je sedaj v spomladanskem času bila zmeraj izpostavljena popovdanskemu soncu...in so ob straneh postal list tako malo rjav ob robu...hvala za odgovor..:)
jasmina21
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: idrija

OdgovorNapisal/-a cavycat » 27 apr 2010, 18:18

Glede soka bi tezko rekla, bo kdo drug vec vedel. Pomoje je samo naravni sok rastline, lahko bi ga puscale tudi ene zuzelke, samo meni se to na phalu se ni zgodilo.
Glede poletnega sonca bo pa pomoje sigurno fasala opekline (ki jih ima ocitno ze zdaj). Ce res ne more biti drugje kot na okenski polici, bi jaz vsaj na del stekla (za orhidejo) postavila/prilepila kak kos belega papirja. Tako ne bo sonce nanjo direkt pripekalo, svetlobe bo pa se zmeraj dovolj. Dokler ne gre za direktno svetlobo je phalaenopsis sposoben prenesti kar veliko svetlobe.

Tak sistem (s papirjem oz prosojno plasticno mapo) sem jaz uporabila lani cez poletje, ko sem imela na okenski polici mladice (ki naj bi prenesli se manj svetlobe) pa ni bilo nic narobe.

Res pa je, da ni najbolj estetsko. Samo ce res ni druge izbire..
cavycat
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a jasmina21 » 27 apr 2010, 19:50

tezko vrjamem da bi ga puščale zuželke ker je prov iz stebla ven ampak res čist male kaplijce...bom malo pobrskala po interneu če kaj najdem...upam da ker si ne zelim da mi jo zuželke napadejo ker jo je škoda! :cry: hvala za odgovor
jasmina21
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: idrija

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov