'prehlajeni' phalaenopss

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a _Katrca_ » 17 feb 2008, 11:21

joj upam da bo s tvojim phalom vse ok.moj iz Obija ki sem ga kupila v petek je že začel kazati znake prehladitve(popki se počasi barvajo rumeno), pa sem ga zaščitila v 2kratni papir pa še vsega skup sem bla največ 30sekund na mrazu ker sm mela avto direkt pred vhodom v trgovino in direkt doma pred hišo.ni mi jasn kako mi je to ratal?kr neki
_Katrca_
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a frenky » 17 feb 2008, 11:25

_Katrca_

Kupila se rastlino, ki se je prehladila že prej. Ponavadi, to pri pretovarjanju, skladiščenju, prevozu. Znaki se pokažejo malo šele čez nekaj dni.
L.p.
frenky
Moderator
Moderator

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a _Katrca_ » 17 feb 2008, 12:55

ja sej se mi je zdelo.je bla pa čist frišna pošiljka tko da so ble v trgovini videt še vse zelo lepe, ko pa sm jo učer mal boljš pogledala pa se je že vidl kako popki propadajo.a pa ponavadi odvrže vse popke če se prehladi??
_Katrca_
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a LINDA » 17 feb 2008, 17:05

Moram povedat,da sem dobila phal novembra in je bil prehlajen,še sedaj ni prišel k sebi.Cvetovi, ki so bili odprti so vsi odpadli,kakor tudi popki,škoda pa je bil tak lepi. :( :(
LINDA
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a Sneguljcica » 19 feb 2008, 15:43

_Katrca_ je napisal/-a:joj upam da bo s tvojim phalom vse ok.moj iz Obija ki sem ga kupila v petek je že začel kazati znake prehladitve(popki se počasi barvajo rumeno), pa sem ga zaščitila v 2kratni papir pa še vsega skup sem bla največ 30sekund na mrazu ker sm mela avto direkt pred vhodom v trgovino in direkt doma pred hišo.ni mi jasn kako mi je to ratal?kr neki

Z mojih phalom je na srečo vse ok, popki so lepi in tudi novi se že odpirajo.
Prejšnjič nisem hotela povedat, ker bi bila verjetno od vas kregana... da sem ga še celo za pol ure po nakupu pustila v avtu in šla s kolegico na pijačo. Obe sva si takrat kupile vsaka svojega in ju pustile v avtih, na srečo je tudi z njenim vse ok in lepo raste dalje. Sta pa bila samo enkrat ovita v papir.
Zaenkrat zgleda srečen konec :) juhu
Sneguljcica
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a _Katrca_ » 19 feb 2008, 18:24

Sneguljcica je napisal/-a:
_Katrca_ je napisal/-a:joj upam da bo s tvojim phalom vse ok.moj iz Obija ki sem ga kupila v petek je že začel kazati znake prehladitve(popki se počasi barvajo rumeno), pa sem ga zaščitila v 2kratni papir pa še vsega skup sem bla največ 30sekund na mrazu ker sm mela avto direkt pred vhodom v trgovino in direkt doma pred hišo.ni mi jasn kako mi je to ratal?kr neki

Z mojih phalom je na srečo vse ok, popki so lepi in tudi novi se že odpirajo.
Prejšnjič nisem hotela povedat, ker bi bila verjetno od vas kregana... da sem ga še celo za pol ure po nakupu pustila v avtu in šla s kolegico na pijačo. Obe sva si takrat kupile vsaka svojega in ju pustile v avtih, na srečo je tudi z njenim vse ok in lepo raste dalje. Sta pa bila samo enkrat ovita v papir.
Zaenkrat zgleda srečen konec :) juhu

no super.men je pa že odvrgu polovico popkov, ko pridm domov vem da bo spet vsaj še kak rumen.sm kr mau žalostna ampak tko pač je.drugo sezono bo boljš.drugič morm uprašat kdaj so dobil pošiljko da bom vedla predvidevat ali so prhlajeni ali ne.
_Katrca_
Poznavalec
Poznavalec

Vrni se na Orhideje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov