Phalenopsis - še kaj upanja?

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Phalenopsis - še kaj upanja?

OdgovorNapisal/-a loonanai » 03 avg 2007, 14:38

Moj phalenopsis je bil takšen

Slika

sedaj pa je od njega ostala živa samo še ena koreninica, vse ostalo se je posušilo in umrlo. Je kaj upanja, da bi iz te ene koreninice pognala rastlina? :(
loonanai
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Bela01 » 03 avg 2007, 15:48

Če nima niti enega lista potem žal ne. Jaz sem tudi enega svojega zrihtala po nerodnosti. Preveč sem ga namočla (sem mislila da ni bil zalit pa sem ga še enkrat namočla in to tak da je bil še v sredini moker in to kar nekaj časa).
Rada imam rože in živali...
Bela01
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a blacklove » 05 avg 2007, 22:48

Po mojih izkušnjah so phaleonopsisi kar trdoživi. Imam enega ki je prestal že marsikatero stvar in sem mislila da ga lahko vržem v smeti pa mi pravkar poganja nov par listov in steblo. Na začetku sploh vedela nisem da ga imamo ker ga je babi dobila kot darilo, je bil v njeni sobi in posledično ga je zalivala kot vse ostale rože (ko zalije rože naskrivaj odlivamo vodo iz lončkov sicer ne bi imeli nobene žive rože več). Ko sem ga končno uspela rešit sem ga presadila, odrezala vse gnile korenine itd. in ko si je kočno opomogel in se je steblo nehalo sušiti ga je toča zdelala (jaz neumnica sem ga imela zunaj) tako močno da ko sem ga oskrbela vse kar je ostalo so bile tri koreninice (1 cm) in 1/2 enega lista ter 3/4 drugega lista, sedaj pa (po ponovni oskrbi) je ponovno oživel in poganja kot nor, morda bo celo po več kot enem letu cvetel.

Veliko sreče,
blacklove
blacklove
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a loonanai » 06 avg 2007, 16:25

O, hvala, mogoče pa je kljub vsemu še kaj upanja! :D
loonanai
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sasok » 11 dec 2007, 19:54

No imam še jaz eno vprašanje! Moja botra ima smisla za rože tako kot ena mravlja v mravljišču :oops: in orhideje ni zalivala ene 2 mesca recimo! Ena psevdobulba je živa še na četrt, orhidejo sem prenesel domov in jo zalil! Ali je kaj upanja da bo oživela?? Ostalo se je posušilo je pa eno podobno sceno ta ista orhideja že preživela!?
LP

PS: Pogledal sem korenine, ki pa ne zgledajo nekaj pretirano slabo, nisem pa poskusil ali so izsušene!
Slika
sasok
Guru
Guru

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov