Napisal/-a jelkaca » 08 feb 2008, 12:38
Sem se dolgo mudila z odgovorom, ki pa je sila nenavaden: meni se zdi, da me nekatere rože "ne marajo" ali nekako tako, drugače se ne znam izraziti.
Meni se namreč dogaja podobno in sicer pri eni sami orhidejim ki nikakor noče (ali ne zmore) zacveteti in eni fatsii,ki naredi poleti do 30 listov, zdaj ima 3 s površino 2 cm2!! In tako že 2 x! Sem se že prav nehala spraševati zakaj???!!!
Ravno tvoje vprašanje me je spodbudilo da bom uresničila svoje razmišljanje, da je že čas, da obe rastlini zavržem. Do sedaj sem ju tako negovala zgolj iz svoje trme, da bi vendarle nekaj nastalo in zrastlo iz njiju. Če pa malo razumsko pogledam, je to ob obilici rož, s katerimi imam ogromno veselja pravzaprav trmarjenje brez beze, ker si s tem, da ju na silo ohranjam pravzapram nisem dokazala še nič. Odkrito rečeno - pogled nanju me pravzaprav jezi!
Je že tako, da se med vsemi našimi rožcami najdejo tudi take, ki imajo že v osnovi slabo gensko zasnovo, ali so nesposobne prilagoditve, ali pa so pravi človekomrzci (ha,ha)...
LP