orhideja zygopetalum

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

orhideja zygopetalum

OdgovorNapisal/-a pink girl » 03 apr 2006, 11:12

pozdravljeni. Doma imam orhidejo vrste zygoopetalum.Zanimajo me splošni podatki o tej vrsti.Kako je treba orhidejo zalivati. Kako jo je treba razmnoževat. Kaj naj naredim če se mi na vodi ko orhidejo zalivam pojavljajo drobne bele živalice prosim pomagajte mi :cry:
Nobody is Perfect.I am Nobody
pink girl
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a tamika » 03 apr 2006, 14:24

Kar se tiče zalivanja, jih jaz zalivam enkrat tedensko. Vsake 14 dni jih zalijem z malce bolj razredčenim gnojilom. Postavljene imam približno pol metra od južnega okna.
kar se tiče razmnoževanja, gre za ločevanje pseudobulb (ko jih ločiš morajo ostati vsaj tri skupaj).
Glede belih živalic pa si malo za nazaj preberi!

Pa veliko uspeha z zygom.
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

orhideja zygopetalum

OdgovorNapisal/-a pink girl » 04 apr 2006, 10:52

orhideja cveti že en mesec
zanima me:
-koliko časa cveti en cvet pri tej vrsti
-ali orhideja res diši ker meni se zdi da diši
-katere orhideje še dišijo
-ali je kaj narobe še so pod cvetom rjave pike
-kje se da dobitiznižane orhideje ker je bila ta nekje zadaj in je stala 1900 ni še cvetela,kupila sem jo v baumaxu
-ali je v redu če je orhideja nad radijatorjem druga ki je na radijatorju dela lepo
-kako poteka razmnoževanje te vrste
-kako narediti čim več vlage
-ali dam poleti orhidejo ven
ali steblo ko orhideja odcveti odrežem :D hvala za odgovore :D
Nobody is Perfect.I am Nobody
pink girl
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a blackwhitw » 08 apr 2006, 17:32

ja znižane orhideje dobite še v vrtnarskem centru celje po samo 990 sam so brez cvetou tko d se neve kaka je kera al pa je sam en cvetk gor.
js sm glih učer kupu 2 in ena je pouhna s popkm ena ma pa mlado rastlinco gor tko da...

glede radiatorja sm brau v literatur da
da ni glih dobr saj za falaneopsis ker pozim pobere preveč vlage razn če je pr oknu sam to pa spet ni dobr k se temperature pozim prehitr spreminjajo(mrzu okn pa vroč radiator naenkat)
js jih mam tko in mi je ena zlo hitr odvrgla cvetove tko d jim že montiram poličko zravn okna pa mal bl stran ud radiatorja.

vlago boš najbol tko nardila da jih enkrat na tedn škropiš pozim daš pa eno posodo na radiator z vodo pa je to odlično za orhideje pa še za ostale rastline in sevede ns
blackwhitw
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: iz vse povsot po malo

OdgovorNapisal/-a x » 21 maj 2006, 22:26

tamika je napisal/-a:Kar se tiče zalivanja, jih jaz zalivam enkrat tedensko. Vsake 14 dni jih zalijem z malce bolj razredčenim gnojilom. Postavljene imam približno pol metra od južnega okna.
kar se tiče razmnoževanja, gre za ločevanje pseudobulb (ko jih ločiš morajo ostati vsaj tri skupaj).
Glede belih živalic pa si malo za nazaj preberi!

Pa veliko uspeha z zygom.

Pozdravljena, tamika in vsi ostali ljubitelji rožic !

danes sem prvič na forumu rastline in moram napisat, da sem navdušena nad vsemi vami, ki toliko veste o orhidejah. Tudi sama imam doma orhideje in sem vedno bolj nvdušena nad njimi. Čudovito mi upsevajo in upam, da bo tako tudi v bodoče. ko sem gledal album oridej, kar nisem mogla verjet svojim očem. Ali so vaš orhideje ali še od koga drugega. tamika? Ali jih imate po celem stanovanju. Koliko časa jih že ˝razvajate, da vam tako lepo uspevajo˝.

pozdravček, tilana
nani
x
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: dolenjska

OdgovorNapisal/-a tamika » 22 maj 2006, 07:31

To so vse moje orhideje. Zbiram jih že približno tri leta. Na slikah žal manjka še veliko tistih orhidej, ki sem jih kupila znižane in še ne cvetijo. Ko pa bodo zacvetele pa bo možen ogled tudi teh.
Orhideje imam razporejene po celi hiši (trenutno), nekaj jih imam tudi zunaj.

Lp, Tamara
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten