Včeraj sem bila na obisku farme orhidej Ocean orhids. Ogromno orhidej, že kar kičasto, tolko jih imajo. Bila sem pa kar malo presenečena nad visokimi cenami : najcenejši enostebelni phal z 5 - 8 cvetovi ali popki je 12,5 Euro, več kot 8 cvetovi mislim da 14,5, dvostebelni 20-25 EURO, trostebelni še več, imajo tudi ceno za npr. enostebelni phal razvejan, se pravi, da se cvetni nastavek razdeli na dva.... 16,7 EURO. Nekaj rastlin imajo v akciji po 5 Euro, so pa že bolj uboge, odcvetele,... Se kar težko znajdeš med vsemi cenami, nikjer niso označene, razen pri blagajni.
No meni je nekako uspelo
, izbrala sem nekaj "malo drugačnih" phalov, dobila sem tudi težko pričakovano Mini mark orhidejco !!
In skoraj največje veselje : opazila sem tam zaposleno gospo, kako meče v ogromne vreče odcvetele phale. Z otroci smo jo prav milo prosili, če nam jih nekaj odstopi, na koncu smo pred smrtjo rešili 16 !! čisto zdravih orhidej. Sicer brez lončkov, z kakšnim polomljenim listom, nekatere še celo z cvetovi na steblih. Danes sem takoj zjutraj odpeketala v Bauhaus po zemljo in lončke, sedaj so vse lepo posajene, po moje jih bi morala večina preživeti. Sem pa morala možu obljubiti, da domov ne prinesem nobene orhideje VEČ ! Tudi če jih mečejo za mano, ko grem iz trgovine
. No ja, za eno bo še prostor
....
Se pa že veselim, kakšna presenečenja v barvah mi bodo naredile tele " iz smeti ". Za večino sploh ne vam kakšne so, tako da bom podvojene rade volje tudi komu podarila.