Napisal/-a tamika » 12 jun 2007, 12:39
Pošteno povedano, je kar majhna možnost, da kupiš točno tako orhidejo kot jo že imaš. Jaz imam med vsemi (več kot 120), menda samo nekaj enakih (2 rumena paph., 2 roza paph. ter 2 enaka bela phala z rdečim jezičkom), sicer pa so vse različne.
Ne vidim razloga, zakaj ti phal ne bi v prihodnosti pognal še kakšnega cvetnega stebla, ampak trenutno ima enega, ki očitno obilno cveti, potem pa ti bo čez nekaj časa (po tem ko bo odcvetel) pognal novega ...
Kar se tiče listov, jaz imam nekaj phalov, ki imajo tudi po 12 listov; ponavadi pa imajo tam nekje med 5-7 listov.
Velikokrat se zgodi, da med znižanimi orhidejami dobiš tudi takšno, ki ima gor še kakšen cvet ali pa vsaj kakšnega suhega in na ta način vsaj približno veš, kakšne barve bo cvet. Sicer pa imam navado, da "duplikate" tudi komu podarim!
Sicer pa ... vidim, da si iz Mb ali MB okolica, kar pomeni, da imaš velike možnosti za nakup poceni orhidej: ko sem še jaz študirala v MB (zadnjih 5 let), sem skoraj vsak teden domov prinesla kakšno orhidejo. Kupovala sem jih v Kalii (znižane na 1k ali 2k SIT), v Obiju (790 SIT) ter v Baumaksu, kjer so jih imeli velikokrat zelo poceni (500 SIT) - se opravičujem za staro denarno enoto, ampak tako je pač bilo!
Sicer pa imajo zanimive orhideje v Merkator centru v cvetličarni (menda Zlatka ali nekaj takega) ter v Bauhausu in Merkurju na teznem.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Lp, Tamara