živjo! imam phal. orhidejo. sem jo dobil za darilo. glede na to, da sem strojnik, bi morda mi od vas prišel kakšen nasvet prav, da ne bo umrla takoj...
posajena je v prozoren lonček, notri so neki kosi lubja in nekaj malega zemlje. korenin je že kar veliko notri...
ker je bila suha, sem jo danes za 20 minut namočil v vodo iz pipe (v vedru je stala na balkonu en dan). potem sem jo vzel ven in počakal da se voda scedi ven (kakih 5 minut). nato sem jo dal nazaj v okrasni lonček, kateri je pa narejen tako da se plastični prozorni lonček nasede, že pri eni tretjini višine lončka (najbrž zato da voda lahko odteče spodej če je je preveč) (upam da ne razmišljam preveč strojniško
)
aja, v ta prazen prostorček na dnu, katerega sem ravnokar omenjal, sem dal še wc papir, da bi vlago bolje pobralo ven (JE TO OK ALI NE?)
potem me pa še zanima kako je s svetlobo. a je nujno da je na okenski polici, ker jaz sem jo dal kar na omaro in pride pod stop pa še v kot...
ne vem ali je tam dosti svetlobe...
pa če prosim poveste, kaj je z gnojenjem...
videl sem že neka gnojila v flaški ki jih kar zapičiš zreven v zemljo in kao počasi iztekajo...
prosim pomoč, ker res nimam pojma o teh stvareh...
aja, pa spodaj je na zadnji sliki en cvet slikan... a je ovenel ker je bila zemlja čist suha ali zato, ker je spodnji, pa je že starejši?
hvala in lep pozdrav!