Zelo lep phalenopsis. Škoda bi bilo, da bi propadel zaradi nepravilne oskrbe.
Torej: varčno z vodo (lubje oz. substrat naj se posuši pred naslednjim zalivanjem), temperatura sobna (prenese od 15-25 stopinj), nekaj svetlobe, poleti ne na direktnem soncu, ne mara prepiha.
V glavnem zelo nezahtevna rastlina, ne potrebuje gnojenja. Če pa jo že pognojimo, naj bo to z 10X manjšo koncentracijo kot za ostale rastline.
Vso srečo.
Ali se pri mladi orhideji tudi že lahko pove katera je? Imam namreč še eno zelo mlado, komaj kakšne pol leta staro, ampak sem pozabila katera je, ko sem jo dobila
prilepim sliko...
Upam, da ne boste rekli, da je Phalaenopsis, ker to naj ne bi bil, to bi si zapomnila
ok... sem se pozanimala pri osebi, ki mi je dala to rastlino in mi je 100% zagotovila, da ni phalaenopsis. Točno ve katero mi je dala, ker je že takrat izstopala, namreč imela je že svoj mali cvetek in je rekla, da 100% ni phal. Ne bom pa povedala za katero je rekla, da je, ker boste tako vse zanikali in se samo norca delali
Nimajo samo phalaenopsisi takšne liste, so tudi doritisi in doritaenopsisi (križanci med doritisom in phalaenopsisom), ki so so zelo podobni phalaenopsisom.
Po trgovinah prodajajo tudi doritaenopsise pod imenom phalaenopsis ...
... tako da ni rečeno, da imate doma samo phalaenopsise ...
Erm, kje si jo pa naročila, kakšna je cena, a ti jo pošljejo? Sama sem velika oboževalka orhidej, jih tudi imam nekaj, pa bi še kakšno 'drugačno' kje staknila, sploh, če ima vijolično modre cvetke.
aja...upam, da bo tvoja imela čimprej cvetke. a že kaj nakazuje, da bo?
Naročila sem jo breko e-baya, trenutno jih ni v ponudbi. So mi jo pa po pošti poslali, pa še poceni poštnina je bila (menda 5 evrov za dve orhideji) ...
Ko sem jo dobila je imela že 2 cm veliko cvetno steblo, vendar potem ni naprej zraslo - mogoče še kdaj bo ... Pognal pa mi je ful korenin in dva lista odkar ga imam (mislim, da sem ga naročila oktobra).