Ti pogoji so navedeni na prvi strani, čisto spodaj:
s = bloom; flowering this year
s1 = flowering within one year
s2 = flowering within two years, etc.
d = division
m = meristeme plant
Način gojenja:
k = in box
h = pendulous
p = in pot
n = new is this list
Področje, iz katerega izhaja:
zam = South Americaca
m = Central America
cza = Central- and South America
zoa = South East Asia
oce = Oceanica
fr = Africa
azi = Asia
a&o = Asia en Oceanic
hyb = hybrid
Pogoji za rast:
w = warm
k = cold
g = moderateg
w = moderately warm
wh = winterhard
Oj, čist sem nova... razmišljam o naročanju orhidej BS iz tajske. Kaj veste kako je s carino? Mislite da je stran zaupanja vredna?Lahko skupaj oddamo naročilo in si razdelimo poštnino. Hvala
Časa za naročilo iz Orchids & More je še samo 4 dni. Vsi interesenti mi čim prej pošljite svoje naročilo, ker naslednji teden že grem po orhideje in kmalu jih boste lahko občudovali v svojem domu! Lp, t.
Orhideje veljajo za gojene rastline in brez potrdila spadajo med prepovedane in zna biti na carinah to problem. Saj je v okolici izbire zadosti, uvozniki to urejajo in vse kar rabiš storit je da preveriš v kakšnem stanju so preden jih kupiš...
tamika je napisal/-a:Na kaj točno se pa tale post nanaša?
čudno vprašanje, kot da nekdo nebi vedel o čem se pogovarjate tle...sprožili ste debato o naročanju s kitajske in težave s carino, kurjenjem, izmetom rastlin in podobno. ...zato se mi ne zdi smotrno naročat iz tujine, če je posrednikov zadosti. Tudi če bi so nizozemske rastline zelo kvalitetne in potrebe po naročanju izven EU ne vidim
Vsi zadnji posti se nanašajo na naročilo orhidej iz Nemčije, tako da je tvoj post popolnoma brezpredmeten na tem mestu. S Kitajske orhidej ne naročamo, kar pa se tiče raznih problemov in pravil v zvezi z uvozom orhidej, pa sem z njimi dobro seznanjena, ker sem registrirana uvoznica orhidej, tak da ....