Substrat sem nesel nazaj v Merk*r. Niso bili niti najmanj prijazni. Že na informacijah sem po laježu, če imam s sabo račun, predvideval, da me čaka veselica. No, pa sem šel še na oddelek za vrt in sledili so sumničavi pogledi, odpiranje vrečke, iz katere so bušknile mušice in potem seveda še ostala zasliševanja, ampak so mi na koncu priznali 3,5 € ali nekaj takega. Da pa sem prvi, ki je prinesel nazaj zemljo. Kot da to kaj pomeni. Vedno je nekdo prvi. Še vedno se ni dal... Da so že blazno veliko zemlje prodali in ni bilo problemov.
Slišati ni bilo nobenega: se opravičujemo za nevšečnosti, naša napaka... sploh ni bil poučen o mrtvaških mušicah. Njemu so se zdele kot navadne vinske mušice. Ko sem obrnil hrbet, je sarkastično na ves glas njegova sodelavka vprašala: kaj pa je ta gospod z zemljo za orhideje hotel?
Potem sem šel v Kalijo in ker nisem sadjar z izpitom za škropljenje (mokrenje
), ampak povprečen mestni pob, seveda nisem dobil tistega pravega strupa, ampak neke igračke, ki vseeno ubijejo čebele in ribe, teh mušic pa ne ravno, ampak naj poskusim. Vzel sem še tiste rumene lističe, da se zdaj lepijo na njih, škropljenje pa me vedno manj mika.
Bom še poročal o uspehih oz. neuspehih.