katinka je napisal/-a:Zanima me ko se rastlina na začetku stebla posuši ali pa zgnije, in jo odtrgaš in daš v vodo da bi iz stebla odgnale korenine:
1. koliko mora biti vode, oz koliko je rastlina potopljena v vodo
2. koliko naj zrastejo korenine
3. kako dolgo rastlina ostane v vodi
kati
Mene tudi zanima, koliko časa potrebuje, da odžene korenine in, kako velike morajo le-te bit, da jo smemo posadit. Namreč, moja se je prav "grdo" razrasla pa sem odrezala eno vejico in jo vtaknila v zemljo (tako so mi rekli v cvetličarni, naj naredim). Ko je že zgledalo, da se je prijela, je nehala "uspevat" in, ko sem jo malo "pocukala" sem ugotovila, da so koreninice (ki so pred tem bile) preč prišle. Zato sem jo dala v vodo, kjer je pognala korenin-ic-o. In sem jo zopet vtaknila v zemljo, kjer pa se mi spet zdi, da ni nič iz nje. Aja, vse skupaj traja že cca. 2 leti. Matična rastlina medtem stagnira.
Pri tem pa sem mami lani podarila prav tako rožico, ki se je nemarno razrasla in je prava velikanka ter je letos pognala 3 cvetna stebla in cveti kot nora.
Aja pa še to. Sedaj, ko so dnevi orhidej v Kaliji, sem kupila med drugim tudi eno zygopetalum (luisendorf) in po 8ih dneh, kolikor je v moji lasti sem opazila, da listi ene bulbe rumenijo. Kaj to pomeni?
Pozdrav,
Kate