Kaj lepotica, prava zelena princesa! Glede imena ne bom ugibal. V vsej svoji literaturi nisem našel prav take. Svetujem pa ti, da greš do prodajalca in zaprosiš za mnjeno ime. Na dokumentih sigurno piše, pod kakšnim imenom je bila dostavljena v prodajo. Veliko veselja z vzgojo. Alojz
najlepša hvala za odgovore. Že brskam po netu za nesvete glede gojenja. Z vprašanjem prodajalca bo pa zelo težko, ker sem ko kake pol leta nazaj kupila v Hofer-ju v Avstriji in to zato, ker je bila v slabem stanju in se mi je zasmilila. In sem tako kupila tole in še eno, ki se je kasneje izkazala kot Zygopetalum.
Bi kupila katero koli, samo da bi jo vsaj probala reštiti. Včasih se zelo jezim nad prodajalci, ne vem kako ne vidijo kako božanske so tele rožice.
tudi sama mislim, da je ta taprava. Ko je frenky napisal rod, sem malo pobrskala in mislim, da je Prosthechea (Encyclia) cochleata.
Ni kaj prava krasotica
Hvala vsem za sodelovanje. Za vzgojo sem sicer že nekaj poiskala po netu, če pa ima kdo kak konkreten predog, izkušnjo, dober link.... pa bi bilo zelo dobrodošlo.