Hvala, polonag in Liseli!
Spodaj sem prilepila še malo bližji pogled na cvet. Mislim, da je res Miltassia, čeprav ima drugačen cvet.
Ta moja orhideja je prav krepka rastlina, sedaj visoka cca 60 cm z dolgimi, malo povešavimi, a čvrstimi listi. Bulbe so rahlo ploščate in ovalne. Zanimivi sta cvetni stebli, ki sta temnejše barve in na katerih so neparni cvetni popki razporejeni le levo in desno proti vrhu. Popki so na daljših pecljih, le-ti pa so oviti s svetlozelenim lističem. Popki so še zaprti dekorativni, saj so zanimivo zaviti in temne rdeče vijolične barve. Pred dnevi me je prijetno presenetil prvi odprti cvet, ki je velik cca 6 cm, v osnovi temno rdeče barve, sicer pa pravo umetniško delo matere narave. Ja, najbrž je res Miltassia.
Kupila sem jo prejšnji teden v Baumaxu; cene se ne spomnim več točno, vendar je bila med znižanimi. Z orhidejami se do nedavnega nisem ukvarjala, sedaj pa je tudi mene zagrabilo in tudi pri meni nastaja mala zbirka, ki pa še ni prekoračila desetke. Ko se bom bolj »priučila«, pa si bom dovolila nabaviti tudi kakšno prvoklasno orhidejco.