pozdravljeni!
S phali sm se okužila ko so meli v merkurju akcijo... seveda je bil phal bolan en list se je poplnoma prebarval v rumeno rdečkaste barve... po nasvetu cvetličarke sem ga odrezala...sedaj ima ed kr lep list,in dva bl boga... vglavnem en popek se mi je obarval rumeno oranžno in je odpadel prav tako mislim da sta dva cvetova zacvetela in odcvetela ostalih pet popkov je zweacvetelo in sedaj cvetijo že dobrih 14 dni-mislim... skratka prečudovito... cvetovi so lepi čvrsti mesnati.... lepo si je opomogla in z njo nimam problemov....
drugo orhidejo sm kupila v cvetličarni in dala zanjo skoraj 6000.... problem je ta da se mi popki delajo rumeni in odpadajo.... noben nov cvet še ni zacvetel... doma jo imam pa že enih 14 dni.... na enem listu pa so take lise,mičkene vdolbinice... cvetovi pa so tudi večji in ne tako čvrsti in mesnati ampak tenki in "mehki"....kaj je narobe z njo?
drugo orhidejo sm zadnjič kupila v merkatorju in bosta tudi 2 popka odpadla ker se že delata rumenkasta in mehka...ampak predvidevam da z njo nebo problemov....
muči me najbolj ta druga posebej sm razočarana ker sm jo kupila v cvetličarni in zanjo plačala recimo precej pa mam več "problemov" z njo kot pa z uno ki sm jo kupila v merkurju za 2 jurja....
naj še povem da so vse na SV oknu-kjer še ni direktnega sonca-ko bo, jih bm seveda prestavila... vse orhideje večkrat na dan poprašim s prašilko, zalivam enkrat na teden vse pa imajo v lonček potisnjeno gnojilo za orhideje.... temparatura pa nikoli ne preseže 25 C.... niti 23....
hvala že vnaprej za pomoč....