ka je že kdo naročil orhidejo prek bakker-holland

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

ka je že kdo naročil orhidejo prek bakker-holland

OdgovorNapisal/-a arsenal » 25 mar 2006, 19:52

ka je že naročil kdo orhidejo prek bakker-holland. zanima me če pride res takšna kot je na sliki in al je v dobrem stanju
prosim za nasvet!!!!!!!!!!
arsenal
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: žalec

OdgovorNapisal/-a victory » 26 mar 2006, 09:34

Naročanje rastlin preko BAKERJA je relativno-sploh kar se lončnic tiče zato je najboljše če si rastlino dodobra ogledamo preden jo kupimo,ker navsezadnje jo kupimo zato ,da uživamo ob njej :lol: :wink: .
Zato je priporočljivo takšne lončnice kupiti ali v cvetličarni-kjer je sicer malo dražja vendar če boste naleteli na cvetličarko ki vam bo dala še obilico napotkov za nadaljnjo vzgojo bo poplačano
-ali pa v kakšnem vrtnem centru ,kjer so malo cenejše ,vendar moramo biti že malo vešči kakšna je zdrava rastlina :wink: in nam po nekaj tednih ne propade.
victory
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: slov.bistrica

OdgovorNapisal/-a tamika » 26 mar 2006, 19:38

Kolikor sem jaz razumela besedilo pod sliko orhideje v katalogu, dobiš samo zeleno rastlino brez cvetnega stebla in jo "z uspešno vzgojo pripraviš do cvetenja"...
Mogoče se motim ampak dvomim!
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

OdgovorNapisal/-a arsenal » 27 mar 2006, 17:57

ja sej. dobu sm sam zeleno rastlino. ampak mi zdajle že kar lepo poganja.
prosim za nasvet!!!!!!!!!!
arsenal
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: žalec

OdgovorNapisal/-a victory » 31 mar 2006, 13:32

Če ti rastlina lepo poganja to pomeni ,daje zadovoljna s tvojim negovanjem.Sicer ne vem kakšno mesto si ji namenil-priporočam severno okno če je možno,če ne pa ji je treba namniti svetel prostor-ne direktnega sonca.Dokler še kurite v stanovanju jo je potrebno rositi vsak dan drugače pa zadošča vsake dva dni in zalivanje 1 x na teden.Zmeraj moraš paziti da korenine nikoli ne stojijo v vodi -je potrebno odliti zato je priporočljivo enkrat mesečno potapljanje(namočiš za pol ure v lonec z vodo nato vzameš ven in pustiš da se odvečna voda odcedi)
victory
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: slov.bistrica

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov