Gorga
Uporabiš lahko praktično vsako mineralno, vodotopno gnojilo primerno za orhideje. V nekajkrat manjši koncentraciji od priporočeno za običajno gojenje. Če znaš angleško si oglej zelo zanimivo stran na to temo (sem jo že omenila v tej temi)
http://www.firstrays.com/ Poleg morja informacij ima tudi spletno trgovino. Od njih sem dobila gnojilo, ki ga zdaj uporabljam, namenjeno izključno hidroponskemu gojenju orhidej. Imajo pa še morje zanimivosti, o katerih pri nas lahko le sanjamo. Prej omenjene spodbujevalce rasti, vitamine, dodatke take in drugačne. Stroški pošiljanja niso ravno majhni, upoštevati je potrebno tudi carino.
Bungee
Opažam, da je boljše, predvsem za katleje, da do naslednjega dolivanja vode počakam dokler prejšnja ne izhlapi. Oncidiumi, epidendrumi, faleonopsisi, kambrije,.. so stalno žejni. Za katleje pa tudi na splošno velja, da naj se substrat skoraj popolnoma izsuši preden ga ponovno zalijemo. Rekla bi, da je zlato pravilo opazovanje in nabiranje informacij o naših ljubljenkah. Če potrebujejo hladnejši, suh počitek ji ga omogočimo. Orhidej obstaja malo morje vrst. Vsak vir, vsaka knjiga navaja drugačne številke, kar nam da misliti.
Mojca